לכבוד שבת: עוף מתקתק עם פטריות, חומוס וקוביות תפו"א
יום שישי הביא אותי לנסות מתכון של עוף מתקתק עשיר בטעם וברכיבים שהשתלבו יחד לרוטב מדהים, להניח על צלחת קוסקוס או אורז לבן ופשוט להינות מכל המכלול :)
עוף מתקתק עם פטריות, חומוס וקוביות תפו"א צילום: שאטרסטוק
מצרכים:
- 10 שוקיים או יריכיים
- 2 בצלים
- 3 תפו"א
- פטריות בשימורים
- גרגרי חומוס משימורים
- תבלינים: כף מלח, פלפל שחור, כפית גדושה כורכום, 2 כפות תבלין שום.
- 1/2 כוס סילאן / דבש + כמה כפות לחלק הסופי
- שמן
אופן ההכנה:
- קוצצים קוביות בצל ומטגנים עם שמן עד להזהבה
- מניחים את חלקי העוף וממשיכים לטגן, תוך כדי מתבלים ומזלפים סילאן.
- מוסיפים מים רותחים עד פחות מגובה העופות (העוף מפריש נוזלים).
- מבשלים יחד כ-20 דקות ומוסיפים קוביות תפו"א, חומוס ופטריות.
- מוסיפים מעל מעט סילאן.
- מבשלים הכל יחד כ-40 דקות נוספות על אש בינונית עד שהרוטב נעשה כהה ויפה ותפוחי האדמה מתרככים.
תהנו ושבת שלום!
