בצק ללא התפחה לפיצה דקה-דקה (כולל טיפ לבסיס קריספי)
אין להם טיפת סבלנות לחכות לפיצה ואתם רק רוצים להיות בשלב שהיא מוכנה, אז קחו את המתכון הזה, שלא צריך שום התפחה - לכו על זה ותהנו!
בצק דק לפיצה צילום: שאטרסטוק
מצרכים:
לבצק:
- 4.5 כוסות קמח לבן
- 1 כף שמרים
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 כפית מלח
- כפית סוכר
- 360 מ"ל מים פושרים
לתוספת: רוטב עגבניות, תוספות וגבינה צהובה.
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל חומרי הבצק בקערה או במיקסר.
- מחלקים לשלושה חלקים, כל חלק משטחים בעזרת ידיים משומנות על תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה. מומלץ למרוח מעט שמן זית על הנייר אפיה לפני שיטוח הבצקץ
- הבצק יוצא דק, הוא אמנם דביק אך בעזרת השמן בידיים נשטח אותו באופן שווה – מה שיביא לנו תוצאה מושלמת של בסיס דק.
- מורחים רוטב ומפזרים תוספות שאוהבים.
- מניחים בתחתית התנור לאפיה של 10 דקות (לקריספיות) בחום של 200 מעלות ועוד כ-10 דקות אפיה בחלק האמצעי של התנור.
בתיאבון!
