מתכון לקיש בצל ופיטריות בציפוי גבינות

מתכון מעולה לפשטידת בצל ופטריות עשירה ומנחמת, עם בסיס בצק פריך ונימוח, מלית בצל מקורמל ופטריות ארומטיות, ומעל הכל – שכבת גבינות זהובה מושלמת שפשוט לא תפסיקו לאכול

מתכון לקיש בצל ופיטריות בציפוי גבינות
פשטידת בצל פטריות וגבינות צילום: נועם זיגדון

מתכון לקיש בצל ופיטריות בציפוי גבינות / נועם זיגדון

המצרכים לקיש בצל ופיטריות בציפוי גבינות:

מתאימה לתבנית בקוטר 26 ס"מ

כוס מדידה אוניברסלית

אפשר להקפיא את הפשטידה

לבצק:

  • 2 כוסות קמח
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 70 גרם חמאה רכה
  • קורט מלח

לשכבת הבצל והפיטריות:

  • 2 בצלים גדולים קצוצים לקוביות
  • 50 גרם חמאה
  • 2 קופסאות/ סלסילות פיטריות חתוכות
  • 2 כפות אבקת מרק פטריות
  • 2 כפות חלב
  • ½ כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור

לציפוי הגבינות:

  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 2 ביצים L
  • 200 גר' גבינה צהובה
  • ½ כפית שטוחה מלח
  • ½ כפית  שטוחה פלפל שחור

אופן ההכנה לקיש בצל ופיטריות בציפוי גבינות:

הכנת הבצק:

  1. מכניסים את כל מרכיבי הבצק בקערה ומתחילים ללוש לבצק אחיד
  2. מניחים בצד למנוחה במשך כרבע שעה
  3. משטחים את הבצק בתבנית כולל השוליים

הכנת שכבת הבצל והפטריות

  1. משחימים את הבצל עם החמאה ומוסיפים את הפיטריות
  2. ממשיכים לטגן עד לצמצום נוזלים
  3. מוסיפים את האבקת פטריות, המלח, הפלפל שחור והחלב ומערבבים טוב
  4. שופכים מעל הבצק את תערובת הבצל והפטריות ומשטחים הייטב

הכנת ציפוי הגבינות:

  1. מערבבים היטב את כל הגבינות ושופכים על מלית הפטריות
  2. משטחים הייטב ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180° כ-40 דקות

בהצלחה רבה ובתאבון

 

 

מתכון לפשטידה חלבית מתכון לפשטידת בצל פשטידת גבינה

 צבע אדום

art