מתכון לקיש בצל ופיטריות בציפוי גבינות
מתכון מעולה לפשטידת בצל ופטריות עשירה ומנחמת, עם בסיס בצק פריך ונימוח, מלית בצל מקורמל ופטריות ארומטיות, ומעל הכל – שכבת גבינות זהובה מושלמת שפשוט לא תפסיקו לאכול
פשטידת בצל פטריות וגבינות צילום: נועם זיגדון
מתכון לקיש בצל ופיטריות בציפוי גבינות / נועם זיגדון
המצרכים לקיש בצל ופיטריות בציפוי גבינות:
מתאימה לתבנית בקוטר 26 ס"מ
כוס מדידה אוניברסלית
אפשר להקפיא את הפשטידה
לבצק:
- 2 כוסות קמח
- 1 גביע שמנת חמוצה
- 70 גרם חמאה רכה
- קורט מלח
לשכבת הבצל והפיטריות:
- 2 בצלים גדולים קצוצים לקוביות
- 50 גרם חמאה
- 2 קופסאות/ סלסילות פיטריות חתוכות
- 2 כפות אבקת מרק פטריות
- 2 כפות חלב
- ½ כפית מלח
- ½ כפית פלפל שחור
לציפוי הגבינות:
- 1 גביע שמנת חמוצה
- 2 ביצים L
- 200 גר' גבינה צהובה
- ½ כפית שטוחה מלח
- ½ כפית שטוחה פלפל שחור
אופן ההכנה לקיש בצל ופיטריות בציפוי גבינות:
הכנת הבצק:
- מכניסים את כל מרכיבי הבצק בקערה ומתחילים ללוש לבצק אחיד
- מניחים בצד למנוחה במשך כרבע שעה
- משטחים את הבצק בתבנית כולל השוליים
הכנת שכבת הבצל והפטריות
- משחימים את הבצל עם החמאה ומוסיפים את הפיטריות
- ממשיכים לטגן עד לצמצום נוזלים
- מוסיפים את האבקת פטריות, המלח, הפלפל שחור והחלב ומערבבים טוב
- שופכים מעל הבצק את תערובת הבצל והפטריות ומשטחים הייטב
הכנת ציפוי הגבינות:
- מערבבים היטב את כל הגבינות ושופכים על מלית הפטריות
- משטחים הייטב ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180° כ-40 דקות
בהצלחה רבה ובתאבון
