מתכון לעוגת חלבה שוקולד ופיצוחים נדירה
מתכון לעוגת חלבה, שוקולד ופיצוחים נדירה: בצק פריך ועשיר, מעליו שכבה נדיבה של חלבה מתוקה, שפע של פיצוחים קראנצ'יים ושוקולד מריר, כולם אפויים לשלמות ומצופים בסירופ מייפל. עוגה ממכרת וקלה להכנה
עוגת חלבה שוקולד ופיצוחים נדירה צילום: נועם זיגדון
מתכון לעוגת חלבה שוקולד ופיצוחים נדירה / נועם זיגדון
המצרכים לעוגת חלבה שוקולד ופיצוחים נדירה:
מתאימה לתבנית בינונית - פאי 28
לבצק:
- 2 כוסות קמח
- 1 ביצה L
- 1 אבקת אפיה
- 1 כפית תמצית וניל
- ½ כוס סוכר
- 100 גרם מחמאה רכה
- 1-2 כפות מים לפי הצורך
למלית:
- 200-250 גרם חלבה
- 1 כוס פקאן מסוכר קצוץ גס
- 1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
- 100 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות
- ½ כוס שקדים פרוסים
- אפשר להוסיף קשיו, פיסטוקים ועוד...
אופן ההכנה לעוגת חלבה שוקולד ופיצוחים נדירה:
הכנת הבצק:
- בקערה מכניסים את כל מצרכי הבצק ומתחילים ללוש לבצק אחיד ומשטחים בתבנית
הכנת המלית:
- מפזרים את החלווה באופן שווה על הבצק ומעל מניחים את הפיצוחים והשוקולד
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180° ואופים במשך 25 דקות
- מוציאים את העוגה מהתנור
- ושופכים מעל שכבה נדיבה של סירופ מייפל
- מכניסים שוב לתנור ואופים במשך 7-10 דקות, עד שהפיצוחים משחימים
- מוציאים מהתנור ומקררים לפני החיתוך.
- חותכים לריבועים ומגישים
בהצלחה רבה ובתאבון.
