עוגת גבינה פירורים קרה עם גנאש

עוגה נהדרת פשוטה להכנה והתוצאה מעלפת! אתן מוזמנות להכין ולהקפיא עד לחג, ואל תשכחו לספר לי איך יצא לכן!!!

עוגת גבינה פירורים קרה עם גנאש
עוגת גבינה פירורים קרה עם גנאש צילום: חגית אור

מצרכים:

לפירורים:

  • 2 כוסות פירורי בסקויטים
  • 2/3 כוס חלב

לגבינה:

  • 500 גרם גבינה לבנה
  • 2 מיכלים של שמנת מתוקה 250 מ"ל
  • 6 כפות אבקת סוכר (או 4 כפות אינסטנט פודינג וניל)

לגנאש:

  • 1/3 כוס שמן
  • 4 כפות מהקצפת של הגבינה
  • 2 חפיסות שוקולד חלב

לקישוט: אפשר לפזר קליקים או שוקולדים שאוהבים – לא חובה 

אופן ההכנה:

  1. הכנת שכבת הפירורים: משטחים את הפירורים בתחתית התבנית ומזלפים מעליהם מהחלב. בעזרת הידיים/כף – מוודאים שהחלב התפזר באופן שווה.
  2. הכנת שכבת הגבינה: מקציפים היטב את השמנת עם אבקת הסוכר ( או פודינג וניל) לשכבת הגבינה, מוסיפים את הגבינה וממשיכים להקציף בעדינות.
  3. מעבירים את תכולת הקצפת הגבינתית מעל לשכבת הפירורים ומסדרים יפה בעזרת מרית או כף. שומרים מעט משכבת הקצפת לגנאש.
  4. מכניסים את העוגה למקפיא עד לסיום הכנת הגנאש
  5. הכנת הגנאש: בסיר ממיסים את השוקולד עם השמן ומערבבים היטב, מכבים את האש ומטמיעים פנימה את הקצפת ששמרנו בצד. שופכים בזהירות על שכבת הגבינה.
  6. מכניסים להקפאה של שעה לפני ההגשה ולאחר מכן שומרים במקרר או במקפיא (לאחר הקפאה יש להפשיר כ-20 דקות)

בהצלחה ובתיאבון!

 צבע אדום

art