עוגת גבינה אפויה קלאסית
העוגה הכי מבוקשת והכי נרכשת בימים אלו היא עוגת גבינה אפויה, קלאסית, רכה ועננית, הנה המתכון הכי מוצלח לעוגה הזאת!
עוגת גבינה צילום: שאטרסטוק
- יש לחמם תנור ל200 מעלות.
- להצלחת גובה העוגה – יש לשמן היטב סיר ג'חנון קוטר 20 ולהכניס להקפאה.
מצרכים:
לקערה:
750 גרם גבינה 5%
2 כפות גבינת נפוליון
1 שמנת חמוצה
כפית מיץ לימון
4 כפות פודינג וניל
3 וחצי כפות קורנפלור
6 חלמונים
מצרכים להקצפה:
6 חלבונים
חצי כוס סוכר
אופן ההכנה:
- מערבבים היטב את החומרים שבקערה.
- את חומרי ההקצפה מקציפים יחד, מוציאים רבע מהקצף ומערבבים יחד עם תערובת הגבינות. לאחר הטמעה מלאה, עושים זאת שוב: עוד רבע מהקצף מכניסים לתערובת הגבינות, כך עד
- שכל קצף החלבונים נטמע בתוך התערובת מבלי להשאיר גושים של חלבונים.
- מוציאים את הסיר מההקפאה ושופכים לתוכו את הבלילה. מכניסים לתנור ל -10 דקות.
- לאחר מכן פותחים את דלת התנור להוצאת אדים, סוגרים ומורידים את המעלות ל160 לאפיה של 20 דקות.
- לאחר מכן פותחים שוב את דלת התנור להוצאת אדים וסוגרים. מורידים את המעלות ל140 למשך שעה וחצי .
- בסיום האפיה פותחים את דלת התנור מעט מאוד ומשאירים את העוגה למשך חצי שעה.
- מוציאים לקירור ומחלצים מהתבנית.
- תקשטו בקצפת (או שלא..) ותהנו!!!
