מתכון למעדן שוקולד מפנק עם קצפת
מתכון קל ומהיר למעדן שוקולד עשיר וקרמי, כזה שכל ביס ממנו הוא חלום. בין אם אתם חובבי שוקולד מריר עמוק או חלב עדין, המעדן הזה, בתוספת קצפת אוורירית, יהפוך לקינוח המושלם שישדרג כל ארוחה חלבית או סתם ימתיק לכם את היום
מעדן שוקולד וקצפת צילום: נועם זיגדון
מתכון למעדן שוקולד מפנק עם קצפת / גל שמו
המצרכים למעדן שוקולד מפנק עם קצפת:
למעדן:
- 300 מ”ל מים
- 200 מ”ל חלב
- 2 כפות קקאו
- 2 כפות שוקולית
- 50 גרם שוקולד מריר/חלב
- 2 כפות סוכר
- 5 כפות שטוחות קורנפלור
לקצפת:
- 250 מ"ל שמנת מתוקה
- 3 כפות סוכר
אופן ההכנה למעדן שוקולד מפנק עם קצפת:
הכנת המעדן:
- בסיר מכניסים את כל המצרכים מלבד הקורנפלור
- מערבבים הייטב על אש קטנה עד לקבלת תערובת חלקה.
- את הקורנפלור מניחים בקערה קטנה ושופכים מעל כוס מתערובת השוקולד ומערבבים הייטב
- את תערובת הקורנפלור עם השוקולד מעבירים חזרה לסיר ומערבבים הייטב לאיחוד
- מבשלים על אש קטנה תוך ערבוב תמידי במשך כ 2-3 דקות נוספות עד לקבלת מרקם סמיך
- מעבירים את התערובת לכוסיות קינוח שניתן לסגור ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות!
- לפני ההגשה מפזרים אבקת קקאו או מזלפים מעל קצפת
הכנת הקצפת:
- מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם הסור עד לקבלת קצף יציב ומזלפים מעל המעדן
בהצלחה רבה ובתאבון
מאת: נועם זיגדון
קרדיט למתכון: גל שמו
