מתכון לקוקילידה בהכנה ביתית ברמה גבוהה
הכירו את הקוקולידה, הקינוח היווני המושלם שיעניק לכם ריענון מידי בימים החמים! שילוב מנצח של גלידת וניל ושוקולד עשיר | המתכון פשוט להכנה ומתאים לאירוח או סתם לפינוק עצמי
קוקולידה צילום: נועם זיגדון
מתכון לקוקילידה בהכנה ביתית ברמה גבוהה / נועם זיגדון
המצרכים לקוקילידה בהכנה ביתית ברמה גבוהה:
לעוגיות:
- 200 גר שוקולד מריר
- 1/2 כוס שמן
- 2 ביצים
- 1/2 כוס סוכר לבן
- 1/2 כוס סוכר חום
- 3 כפות קקאו
- 3/4 כוס קמח תופח של נפלאות
אופן ההכנה לקוקילידה בהכנה ביתית ברמה גבוהה:
- במיקרוגל ממיסים את השוקולד והשמן
- בקערת המיקסר מכניסים את הביצים, סוכר לבן וסוכר חום ומתחילים להקציץ
- לאחר מספר דקות של הקצפה מוסיפים את תערובת השוקולד המומס, בעדינות!
- מוסיפים את הקמח, אבקת אפייה והקקאו ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה
- את הבלילה מכניסים לשקית זילוף ויוצרים "שבלולים" בגודל הרצוי.
- מחממים תנור ל 175 מעלות ומכניסים את העוגיות לאפיה בתנור ל8 עד 9 דקות ומוציאים מיד
- משאירים את העוגיות להתקררות ורק לאחר מכן מנתקים מנייר האפייה
- מכניסים גלידה בטעם הרצוי לתבנית שקעים בגודל העוגיה ומקפיאים למשך שעתיים לפחות
- בונים את הקוקילידה בשכבות: עוגיה, גלידה, עוגיה
מגישים ומתענגים
בהצלחה רבה ובתאבון.
