לילדים הקטנים ולאנשים הגדולים: אורז אדום שמתחסל ברגע
אין כמו להגיע הביתה לפתוח סיר ולגלות בו אורז אדום ורך, מפנק ומשפחתי שמשלים כל ארוחה וטעים כל כך גם כשהוא ורק הוא לבד בצלחת :)
אורז אדום צילום: שאטרסטוק
מצרכים:
- 1 ק"ג אורז לבן
- 1/2 כוס שמן
- 1 כף מלח
- 2 כפות סוכר
- 4-5 כפות רסק עגבניות מרוכז
- חצי כפית פלפל שחור טחון
- כף פפריקה
אופן ההכנה:
- ממלאים סיר במים בגובה שיכסה את האורז במעט ומרתיחים.
- מכניסיפ פנימה את האורז ומוסיפים שמן ומלח.
- מבשלים יחד כעשר דקות ומוסיפים פנימה את הרסק והתבלינים ועוד מעט שמן.
- מבשלים יחד כעשרים דקות על אש גבוהה, מנמיכים את האש וממשיכים בישול של 15-20 דקות על אש נמוכה עד לאידוי המים והתרככות טובה של האורז.
- מושלם ליד סלט חי, שניצל או עוף, כנפיים ואפילו לבד 🙂
