מתכון לצ'יפס מתנפח כמו של פעם
מכירים את הצ'יפס תפוחי אדמה שהיו מוכרים בחנויות הפלאפל של פעם? הנה המתכון המקורי, הוא קל וטעיםםםם
מצרכים:
לצ'יפס
- 4 תפוחי אדמה אדומים
לטמפורה
- 100 גרם קמח לבן
- 1 שקית אבקת אפיה
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- כ – 3/4 כוס מי סודה קרים
- שמן עמוק לטיגון
אופן ההכנה:
- מערבבים את חומרי הטמפורה לבלילה אורירית בסגנון טחינה.
- קולפים את תפוחי האדמה ופורסים אותן דק ממש בעזרת מנדולינה/פומפיה או סכין ייחודית לפריסה דקה.
- מקררים את הבלילה (חשוב מאד) ובינתיים מחממים שמן עמוק על הגז.
- טובלים את תפוחי האדמה לשניה בבלילה שיהיה מצופה מכל הכיוונים, ומעבירים לשמן הרותח. \
- מטגנים עד להתנפחות וקבלת השחמה יפה וקראנצ'ית.
- מעבירים לכלי עם נייר סופג.
- אוכלים עם טחינה, קטשופ, פלאפל וכל מה שמתאים לכם 🙂
