מומלצת לצאת הצום: עוגת שזיפים של סבתא
בעונה זו כבר תוכלו להשיג שזיפים טריים ויפים שמתאימים בדיוק למתכון הזה, תכינו אותו בהקדם ותהנו בסוף הצום מפרוסת עוגה טובה ומרעננת
עוגת שזיפים של סבתא צילום: שאטרסטוק
המצרכים:
- 3 ביצים
- 2 כוסות קמח
- חבילה אבקת אפייה
- כוס סוכר
- כף תמצית וניל איכותית
- 150 גר’ חמאה רכה רכה
- גביע שמנת חמוצה
- מיץ מחצי לימון + גרידת לימון
- 7-10 שזיפים ללא גרעין חתוכים גס + 3 כפות סוכר + 2 כפות ברנדי + כף קמח (שלא ישקעו שמים את הקמח)
אופן ההכנה:
- עם מטרפה ידנית או מערבל מערבבים את כל החומרים (מלבד החומרים שיחד עם השזיפים) ולעיסה דביקה
- בתבנית עגולה משומנת יוצקים את הבצק ומעל מסדרים את השזיפים שנחו בשתי כפות סוכר, קמח וברנדי.
- מכניסים לתנור בחום של 170 מעלות ואופים למשך כשעה עד להתייצבות והשחמה יפה.
- כשמתקרר, מפזרים אבקת סוכר ופורסים לאכול בהנאה!
