שוקיים עוף רכות במיוחד עם פתיתים בסיר אחד!
חשבתי שזו תהיה ארוחת צהריים קלילה כזו, של אימהות עובדות, אבל התוצאה היתה כ-ז-ו טעימה שהילדים לא הפסיקו לפרגן - ובצדק!
שוקיים עוף ופתיתים צילום: שאטרסטוק
מצרכים:
- 12-14 שוקיים עוף
- 1 חבילת פתיתים מכל סוג שאוהבים (אני בחרתי כוכבים)
- שמן לטיגון
- 1 בצל גדול
- תבלינים: כף שטוחה כורכום, כף כמון, כפית מלח, כף אבקת מרק, חצי כפית פלפל שחור
- 600 מ"ל מים רותחים
- סיר רחב ונמוך
אופן ההכנה:
- קוצצים את הבצל לתוך הסיר (גס) ומניחים מעליו את השוקיים
- מוסיפים מעט שמן ומנמיכים את האש, מבשלים את השוקיים על אש נמוכה כארבעים דקות – עם כוס מים אחת.
- לאחר כ-40 דקות כשהעוף מתרכך, מוסיפים תבלינים ו-600 מ"ל מים רותחים (בגובה השוקיים), מבשלים יחד כדקה ומוסיפים פנימה את הפתיתים.
- מערבבים בזהירות את הפתיתים בתוך הרוטב ומכסים את הסיר.
- ממשיכים לבשל עוד כ-10 דקות עד להתבשלות הפתיתים וספיגת כל המים.
בתיאבון!
