אושפולו עוף לעצלנים – מתכון של אבא שלי :)

בוקר אחד פשוט סמכנו עליו שהוא יכין לנו ארוחת צהריים טובה, אחרי הכל, לא כל יום הוא במטבח, שישקיע :) אבל אבא כמו אבא, לא בנוי לתהליכים והכין לנו אושפולו מטורף ומהיר הכנה שאפשר רק להעתיק פעם הבאה...

אושפולו עוף לעצלנים – מתכון של אבא שלי :)
אושפולו עוף צילום: חגית אור

מצרכים:

  • 5 גזרים קלופים
  • 6 כוסות אורז
  • 2 בצלים גדולים
  • 4 שיני שום
  • 1 ק"ג חזה עוף חתוך לקוביות קטנות.
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 כוס צימוקים
  • תבלינים: כף מלח, כף כמון, כף וחצי אבקת מרק, מעט פלפל שחור

אופן ההכנה:

  1. מכניסים את הגזר למעבד מזון וקוצצים לקיצוץ דק
  2. קוצצים ומטגנים את הבצל יחד עם הגזר ומוסיפים פנימה את הצימוקים ואת קוביות החזה עוף
  3. מוסיפים את האורז והתבלינים ומוסיפים מים רותחים עד לכיסוי
  4. מבשלים על אש בינונית כחצי שעה ועוד כ-20 דקות על אש נמוכה.

בתיאבון!

 צבע אדום

art