זה טעים וזהו: באחש לעצלנים

בשר טחון ואורז זה כל מה שאתם צריכים, רק שימו לב שיש לכם את התבלינים המדוייקים אז תצא לכם מנה מושלמת במיוחד לארוחת הצהריים

זה טעים וזהו: באחש לעצלנים
באחש לעצלנים צילום: שאטרסטוק

מצרכים:

  • 1ק"ג אורז לבן נקי
  • 1 ק"ג בשר בקר טחון
  • 1/2 כוס שמן
  • חבילת כוסברה/פטרוזיליה טחונה – אם יש לכם
  • תבלינים: כף שטוחה מלח, כף כמון, כפית כורכום, כף וחצי אבקת מרק, כף גדושה אבקת בצל, חצי כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

  1. מטגנים את הבשר הטחון עם מעט שמן ומפוררים, מוסיפים את הירק ומאדים מעט
  2. מוסיפים מים רותחים עד למעל התכולה ומבשלים כ-20 דקוץ על אש גבוהה עד לקבלת צבע בהיר יותר.
  3. מוסיפים פנימה את האורז עם שמן ותבלינים ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים מים רותחים לפי הצורך – כך שיהיו מעל כל התכולה – לריכוך האורז – ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה.
  5. אם יש צורך מוסיפים לבשל את האורז עם עוד מעט מים חמים עד לקבלת אורז רך אך לא דייסתי מדיי.

בהצלחה!!!

 צבע אדום

art