בדיוק לתשעת הימים: קציצות טונה בשלל גרסאות שתכינו ב-10 דקות
עם קופסת טונה, כמה ירקות ותיבול חכם - תוכלו להכין קציצות טעימות ורכות במיוחד, לגוון עם אינספור שילובים של רטבים ומטבלים - וליצור ארוחת ערב פשוטה שמתאימה בדיוק לתשעת הימים
בימי בין המצרים ותשעת הימים, כשהמטבח מחפש פתרונות פרווה ודגים, שימורי הטונה הופכים לכוכבים האמיתיים - נגישים, זולים, ותמיד זמינים במזווה. במקום מתכון אחד לקציצות טונה, שף יוסי הבלין מציג הפעם את הרעיון והטכניקה, כך שתוכלו לגוון וליצור אינספור גרסאות טעימות.
איך מתחילים?
הבסיס פשוט:
• קופסת שימורי טונה (במים או בשמן - עם שמן מתקבלת תוצאה עסיסית יותר).
• ביצה אחת.
• כף פירורי לחם.
• כחצי כוס ירק מגורר בפומפיה - כאן אפשר לשחק עם מגוון ירקות: בצל, תפוחי אדמה, גזר, קישואים, בטטה, דלעת, או כל ירק אחר שאוהבים.
כל ירק מעניק טעם ומרקם שונים, ואפשר גם לשלב כמה סוגי ירקות יחד. חשוב לסחוט את הירק היטב מהנוזלים לפני שמערבבים עם שאר המצרכים.
תיבול
מתבלים במלח ופלפל, ואפשר להוסיף תבלינים אהובים כמו קארי, שום, פפריקה, כמון או עשבי תיבול.
וריאציה נוספת
ניתן לשלב גם ירקות מבושלים ומעוכים כמו תפוחי אדמה, גזר או אפונה. יוצרים קציצות קטנות ולא עבות, ומטגנים בשמן חצי עמוק עד שהן מזהיבות משני הצדדים.
איך מגישים?
מומלץ להגיש לצד מטבל מיונז ביתי. הנה כמה רעיונות:
• כוס מיונז עם 3 כפות חרדל.
• כוס מיונז עם 5 שיני שום, כף חומץ, כף סוכר ומעט מלח (לטחון יחד).
• כוס מיונז עם 4 כפות סרירצ’ה וכף מיץ לימון.
• כוס מיונז עם 3 מלפפונים חמוצים, חצי בצל סגול, 2 שיני שום וחופן שמיר (לטחון בפולסים).
קציצות ברוטב
רוצים להפוך את הקציצות לארוחה חמה? אחרי הטיגון, מבשלים אותן ברוטב לבחירה:
• רוטב עגבניות קלאסי: שמן זית, עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות, שום, בזיליקום, מלח, פלפל וסוכר מטגנים הכל יחד מספר דקות ומוסיפים כ-2 כוסות מים רותחים.
• רוטב פלפלים וחומוס: שמן זית, הרבה שום ופלפלים (רגילים וחריפים), רסק עגבניות, פפריקה, כמון, גרגירי חומוס וכוסברה
מטגנים יחד עד שהפלפלים מתרככים ומוסיפים מים.
• רוטב בצל ואפונה: הרבה בצל מטוגן בשמן זית עד הזהבה, שום, אפונה משימורים או קפואה, כורכום, מלח ופלפל וכוס מים.
לאחר שהרוטב מוכן מסדרים את הקציצות בתוכו, מכסים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-15 דקות על אש נמוכה.
בתיאבון!
-------------
יוסי הבלין הינו שף פרטי לאירועי יוקרה וערבי בוטיק עם ניסיון רב שנים במסעדות יוקרה ואירועים פרטיים מותאמים אישית.
להזמנת אירועים ולפרטים נוספים: 054-708-1599
