מתכון לתשעת הימים: טונה עסיסית עם שלל ירקות בקלי קלות
מחפשים מנה קלילה, בריאה ומלאה בטעמים לתשעת הימים? מתכון הטונה העסיסית הזו, בתוספת שלל ירקות טריים, הוא הפתרון המושלם! בהכנה מהירה ופשוטה תקבלו מנת דגים מיוחדת ומלאת צבעים
טונה עסיסית עם ירקות צילום: נועם זיגדון
מתכון לטונה עסיסית עם שלל ירקות בקלי קלות / נועם זיגדון
המצרכים לטונה עסיסית עם שלל ירקות בקלי קלות:
- 2 גמבות חתוכות לרצועות
- 2 גזרים, חתוכים לפרוסות
- 10 שיני שום שלמות
- 2 עגבניות בשלות פרוסות
- 1 פלפל ירוק חריף
- 1 וחצי כף פפריקה מתוקה
- 1 כפית אבקת מרק עוף
- ¼ כפית כמון
- ¼ כף מלח
- 1 כפית כורכום
- ½ כוס מים רותחים
- 4 קופסאות טונה בשמן מקופסאת שימורים
- ½ צרור כוסברה, קצוצה
- השמן של הטונה מהקופסא
אופן ההכנה לטונה עסיסית עם שלל ירקות בקלי קלות:
- מחממים את השמן של הטונה מוסיפים את הפפריקה, השום והכורכום לדקה
- מוסיפים את המים, הפלפל החריף, הגזר, הגמבה וחצי מכמות הכוסברה וממשיכים לבשל כעשרים דקות עד שהירקות מתרככים.
- מוסיפים את הכמון, המלח ואת האבקת מרק עוף ומערבבים היטב
- מוסיפים פנימה את הטונה ומפזרים מעל את יתרת הכוסברה
- מכסים את הסיר ומבשלים עוד כעשר דקות
- מומלץ להגיש עם חלה טרייה
בהצלחה רבה ובתאבון
