אלפחורס קל להכנה וקוצר מחמאות (עם טיפים חשובים)
עוגיות אלפחורס הן תענוג אמיתי ואם אפשר להכין אותן בלי להסתבך יותר דמיי אז למה לא? תפשילו שרוולים וספרו לנו איך יצא :)
אלפחורס צילום: שאטרסטוק
מצרכים:
- כוס קמח
- אבקת אפיה
- 3/4 כוס קורנפלור
- 100 גרם חמאה רכה
- 1/3 כוס סוכר
- 2 חלמונים
- כפית תמצית וניל
- 2 כפות חלב
לאחר האפיה:
- ממרח ריבת חלב
- קוקוס לציפוי
אופן ההכנה:
- במיקסר מערבבים את החמאה עם הסוכר ומוסיפים את החלמונים.
- ממשיכים לערבב ומוסיפים פנימה את כל מוצרים אחד אחרי השני
- לאחר שנוצר בצק רך מעבירים אותו למשטח בעבודה, אם הוא רך מדיי, מקמחים אותו ולשים מעט עד לקבלת בצק רך מאד אך נוח לרידוד.
- מרדדים וקורצים עיגולים
- טיפ: יש לחמם את התנור מראש לחום של 170 מעלות ולא לאפות את העוגיות יותר מ -10 דקות
- הן צריכות לצאת יבשות אך לבנות לחלוטין.
- אופים את העיגולים ומוצאים להתקררות.
- לאחר מכן מורחים על חצי מהם ריבת חלב וסוגרים בעזרת עיגול ריק.
- מגלגלים בקוקוס ושומרים בקופסא סגורה במקרר
תהנו!
הנה כמה טיפים שווים:
- כדאי לשים לב שריבת החלב תהיה סמיכה ולא דלילה, אחרת היא תנטוף לכם מהעוגיה.
- אפשר להמיר את החמאה במרגרינה או במחמאה בלבד.
- יש להוציא את החמאה כשעה לפני ההכנה מהמקרר כדי שתהיה רכה באופן הנכון.
