עוגת השבת שלי: עוגת תפוזים עם שכבת קרם וניל וגרידת תפוז
עוגת כזו פשוטה אבל כזו שבתית עם קרם וניל ותפוזים מפנקת שרק פורסים והריח עושה טוב בנשמה
עוגת תפוזים עם שכבת קרם וניל וגרידת תפוז צילום: שאטרסטוק
מצרכים:
- 2 כוסות קמח
- 1 וחצי כוס מיץ תפוזים
- 1 אבקת אפיה
- 5 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 1/2 כוס אגוזים קצוצים
- 1 סוכר וניל
- 2/3 כוס שמן
לציפוי:
- 1 מיכל קצפת צמחית
- 1 חבילת אבקת פודינג וניל
- 2 כפות גרידת תפוז
אופן ההכנה:
- מקציפים את הביצים עם הסוכר
- מוסיפים פנימה את מיץ התפוזים ולאחר מכן את יתר החומרים.
- לאחר שמתקבלת בלילה רכה ויפה מעבירים לתבנית ח"פ בגודל בינוני
- מכניסים לתנור חם לאפיה בחום של 170 מעלות למשך כארבעים דקות.
- מקררים את העוגה ובינתיים מכינים את הקרם:
- מקציפים את הקצפת הצמחית עם פודינג וניל ומכניסים פנימה גרידת תפוז ומורחים מעל העוגה
שבת שלום!
