לכבוד שבת קודש: כדורי בשר ברוטב חצילים מטוגנים

מתכון להיט ומושקע שמגשים לך תוצאות שתוכלי פשוט להתפאר בהן על שולחן השבת כשתראי את כוווולם מתענגים :)

לכבוד שבת קודש: כדורי בשר ברוטב חצילים מטוגנים
כדורי בשר ברוטב חצילים מטוגנים צילום: שאטרסטוק

מצרכים:

לכדורי בשר:

  • 1 ק"ג בשר בקר טחון (או הודו/עוף)
  • 2 בצלים קצוצים
  • 1 כוס פירורי לחם / 2 פרוסות לחם רטובות וסחוטות היטב
  • צרור פיטרוזיליה
  • 2 שיני שום קצוצות
  • תבלינים: כפית מלח שטוחה, כף ראס אל חנות, כף אבקת שום, חצי כפית פלפל שחור

לרוטב: 

  • 1 בצל
  • 1 חציל פרוס לפורסות דקות
  • 3 עגבניות
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • 1 כף פפריקה
  • 1 כף ראס אל חנות
  • מלח, פלפל
  • שמן

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את חומרי הבשר לעיסה אחידה ומחלקים לכדורים. מטגנים בשמן חצי עמוק ומניחים בצד.
  2. באותו השמן מטגנים את פרוסות החציל עד להשחמה יפה ומניחים בצד.
  3. מכינים את הרוטב: קוצצים את הבצל ומטגנים עד להזהבה, מוסיפים את העגבניות (קוביות) ומערבבים עם הבצל, סוגרים את הסיר וממתינים לריכוך העגבניות.
  4. מוסיפים את הרסק, התבלינים ומים רותחים עד לקבלת כמות לרוטב שתספיק לכל הבשר.
  5. מכניסים פנימה את כדורי הבשר ומעליהם את החצילים המטוגנים.
  6. מבשלים יחד כ-25 דקות עד להצמצמות קלה של הרוטב וקליטת כל הטעמים.

בתיאבון!

 צבע אדום

art