מתכון מדוייק לעוגת שמרים שוקולד חמה ומהפנטת
עוגת שמרים קלאסית אבל מלאה בטעם של קקאו איכותי מתוק וגנאשי שהופך את הרגע הזה לקסום במיוחד...
עוגת שמרים שוקולד צילום: שאטרסטוק
מצרכים:
- 1 ק"ג קמח
- 1 כף שטוחה מלח
- 4 כפות סוכר
- 2 כפות שמרים
- 160 מ"ל שמן
- 500 מ"ל מים
למילוי:
- 2 כוסות קקאו אמיתי
- 1 ו-1/2 כוס סוכר
- 1/2 כוס שמן
- מעט מים (מתחילים מ1/4 כוס ומערבבים ואז מוסיפים לפי הצורף עד לקבלת ממרח סמיך מאד)
- גרידת לימון מחצי לימון (מומלץ מאד)
- 3 כפות פודינג
- 1 ביצה לפי הצורך
- לציפוי לפני האפיה: 1 ביצה טרופה ושומשום (לא חייבים)
אופן ההכנה:
- לשים את חומרי בצק עד לקבלת בצק רך.
- מתפיחים עד להכפלת הנפח
- את כל חומרי המילוי מערבבים בקערה אחת. אם הבלילה נוזלית מוסיפים ביצה ופודינג לקבלת בלילה 'דביקית' יותר, אם היא פירורית מדיי תוסיפו בזהירות מים חמימים מהברז
- מחלקים לכדורים (כ-4 כדורים בינוניים) ומרדדים כל כדור למשטח מאורך ומורחים כמות נכבדה של המילוי. (אם המילוי לא מספיק לכל הבצק, תמיד כדאי להכין עוד)
- מגלגלים מהצד הצר עד לצד השני בצורה מהודקת ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה ומשאירים להתפחה קלה
- אם אתם מהמתקדמים – לאחר גלגול הבצק אפשר לחצות אותו באמצע לכל אורכו בעזרת סכין ולקלוע את 2 חלקי הבצק הפתוח ולקבל צמת פסים מהממת.
- מחממים תנור ובינתיים מורחים ביצה ושומשום ומכניסים לאפייה למשך כ25 דקות בחום של 220 מעלות.
בתיאבון!
