אז מה נכין היום? נודלס עוף מוקפץ עם רכיב סודי במיוחד
חפשו ברשימת מצרכים של הנודלס הזה את הרכיב הכי פשוט - שהופך את המתכון להצגה של דבר!!!
נודלס עוף מוקפץ צילום: שאטרסטוק
מצרכים:
- 1 בצל גדול
- 1 גמבה גדולה בכל צבע שתבחרו
- 200 גרם פטריות
- 1 חבילת נודלס / אטריות דקות
- 1.5 ק"ג חזה עוף חתוך לקוביות / רצועות
- 3 שיני שום
- חבילת נענע נקייה ושטופה
- לתיבול: 1 כוס רוטב סויה, כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, חצי כפית כורכום, כף ראס אל חנות/ כובסרה טחונה
- שמן לטיגון
אופן ההכנה:
- קוצצים את הבצל דק-דק ומאדים בווק או בסיר שטוח ורחב, מוסיפים רצועות גמבה, פרוסות פטריות, שום וקוביות עוף, רוטב סויה (חצי כוס בשלב זה) ומעט שמן ומקפיצים הכל יחד כ-15 דקות עד להתרככות. האש צריכה להיות בינונית/ גבוהה ויש לערבב או להקפיץ את הירקות יחד עם העוף מדיי מספר דקות כדי לוודא שהם רק מתרככים ולא נצרבים. ניתן להוסיף מעט מים חמים לפי הצורך.
- בסיר נפרד מרתיחים את הנודלס או האטריות לפי הוראות השימוש ומסננים.
- מוסיפים לעוף ולירקות המוקפצים את רוטב ההסויה שנשאר והתבלינים וקוצצים את עלי הנענע קיצוץ גס, מוסיפים גם אותם ומערבבים, מוסיפים את הנודלס פנימה ומערבבים בזהירות.
- מנמיכים את האש ומוסיפים לבשל מספר דקות עד לספיגת כל הטעמים.
- ניתן להוסיף כוס מים ומעט שמן בשלב זה לפי הצורך.
בתיאבון!
