לא הכי יפה אבל הכי טעים: עוף בבישול איטי – נמס בפה!
הריח המדהים הזה שאי אפשר לתאר כשנכנסים הביתה והסיר הזה רותח בשקט על הכיריים, מכין באיטיות ולחישה את ארוחת הצהריים הנדירה והמנחמת הזו...
עוף רך בבישול איטי צילום: שאטרסטוק
מצרכים:
- 1.5 ק"ג עוף (שלם או חלקים)
- 5 תפוחי אדמה בינוניים
- 2 גזרים (לא חובה)
- שמן
- תבלינים: כף שטוחה כורכום, כף אבקת מרק, כפית מלח, חצי כפית פלפלל שחור טחון
אופן ההכנה:
- מניחים את חלקי העוף בסיר ומתחילים לחמם אותם על אש גבוהה.
- מוסיפים פרוסות תפוחי אדמה קלופות, חצאי גזר וכוס מים חמים.
- כדאי להניח מספר פרוסות תפוחי אדמה מתחת לחלקי העוף כך הם יספגו מטעמי העוף וגם תימנע חריכה.
- מתבלים ומכסים את הסיר.
- מבשלים על אש נמוכה-בינונית כ-40 דקות
- ניתן להוסיף עוד 2 כוסות מים חמים במהלך הבישול אם יש צורך בכך (בדרך כלל העוף יגיר נוזלים שיספיקו לבישול כל תכוכלת הסיר)
מושלם לאכול עם לחם טרי, בתיאבון!
