לא הכי יפה אבל הכי טעים: עוף בבישול איטי – נמס בפה!

הריח המדהים הזה שאי אפשר לתאר כשנכנסים הביתה והסיר הזה רותח בשקט על הכיריים, מכין באיטיות ולחישה את ארוחת הצהריים הנדירה והמנחמת הזו...

לא הכי יפה אבל הכי טעים: עוף בבישול איטי – נמס בפה!
עוף רך בבישול איטי צילום: שאטרסטוק

מצרכים:

  • 1.5 ק"ג עוף (שלם או חלקים)
  • 5 תפוחי אדמה בינוניים
  • 2 גזרים (לא חובה)
  • שמן
  • תבלינים: כף שטוחה כורכום, כף אבקת מרק, כפית מלח, חצי כפית פלפלל שחור טחון

אופן ההכנה:

  1. מניחים את חלקי העוף בסיר ומתחילים לחמם אותם על אש גבוהה.
  2. מוסיפים פרוסות תפוחי אדמה קלופות, חצאי גזר וכוס מים חמים.
  3. כדאי להניח מספר פרוסות תפוחי אדמה מתחת לחלקי העוף כך הם יספגו מטעמי העוף וגם תימנע חריכה.
  4. מתבלים ומכסים את הסיר.
  5. מבשלים על אש נמוכה-בינונית כ-40 דקות
  6. ניתן להוסיף עוד 2 כוסות מים חמים במהלך הבישול אם יש צורך בכך (בדרך כלל העוף יגיר נוזלים שיספיקו לבישול כל תכוכלת הסיר)

    מושלם לאכול עם לחם טרי, בתיאבון!

 צבע אדום

art