מומלצת לשבת: עוגת מיץ רכה ועסיסית
עוגה פשוט נהדרת, מתוקה ורכה עם מרקם מיץ שמחלחל בין השכבות ומעניק פינוק אמיתי לכבוד שבת!
עוגת מיץ רכה ועסיסית צילום: שאטרסטוק
מצרכים:
- 4 ביצים
- 300 גרם סוכר
- 240 מ"ל שמן
- גרידת תפוז מחצי תפוז
- 240 מ"ל מיץ תפוזים
- 350 גרם קמח לבן
- 1 שקית אבקת אפיה
- אחרי האפיה: 120 מ"ל מיץ תפוזים
- לקישוט: אבקת סוכר
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-160 מעלות.
- בקערה טורפים ביצים, סוכר, שמן, קליפת תפוז מגורדת, מיץ תפוזים ומוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים לאיחוד.
- משמנים את התבנית ושופכים פנימה את התערובת. אופים כ-40 דקות, עד שהעוגה זהובה ויציבה במרכזה.
- בעזרת כף שופכים על העוגה ממיץ התפוזים באופן אחיד כך שהעוגה תירטב בכל חלקיה באופן שווה – אך לא מדיי.
- מצננים ואם אוהבים – מקשטים באבקת סוכר.
בתיאבון!
