מומלצת לשבת: עוגת מיץ רכה ועסיסית

עוגה פשוט נהדרת, מתוקה ורכה עם מרקם מיץ שמחלחל בין השכבות ומעניק פינוק אמיתי לכבוד שבת!

מומלצת לשבת: עוגת מיץ רכה ועסיסית
עוגת מיץ רכה ועסיסית צילום: שאטרסטוק

מצרכים:

  • 4 ביצים
  • 300 גרם סוכר
  • 240 מ"ל שמן
  • גרידת תפוז מחצי תפוז
  • 240 מ"ל מיץ תפוזים
  • 350 גרם קמח לבן
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • אחרי האפיה: 120 מ"ל מיץ תפוזים
  • לקישוט: אבקת סוכר

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
  2. בקערה טורפים ביצים, סוכר, שמן, קליפת תפוז מגורדת, מיץ תפוזים ומוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים לאיחוד.
  3. משמנים את התבנית ושופכים פנימה את התערובת. אופים כ-40 דקות, עד שהעוגה זהובה ויציבה במרכזה.
  4. בעזרת כף שופכים על העוגה ממיץ התפוזים באופן אחיד כך שהעוגה תירטב בכל חלקיה באופן שווה – אך לא מדיי.
  5. מצננים ואם אוהבים – מקשטים באבקת סוכר.

בתיאבון!

 צבע אדום

art