קינוח מושלם לראש השנה: מתכון לאצבעות פילו במילוי תפוחים וקינמון
הכירו את הקינוח שכל המשפחה לא תפסיק לדבר עליו! אצבעות פילו פריכות וזהובות במילוי עשיר של תפוחים מקורמלים בקינמון. טעם משגע שמשלב בצק פריך עם מלית חמה ומתוקה, שמתפצפצת בפה ומשאירה טעם של עוד
אצבעות פילו במילוי תפוחים וקינמון צילום: נועם זיגדון
מתכון לאצבעות פילו במילוי תפוחים וקינמון / נועם זיגדון
המצרכים לאצבעות פילו במילוי תפוחים וקינמון:
- 10 דפי פילו מצוננים
- קינמון
- סוכר
- שקדים פרוסים
- אבקת סוכר
- שמן /חמאה / מחמאה מומסת- להברשה
למלית:
- 1 ק"ג תפוחים גרנט סמיט
- קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
- 50 גרם חמאה/ מחמאה
- 2 כפות סוכר לבן
- 3 כפות סוכר חום
- ½ כף שטוחה קינמון טחון
אופן ההכנה לאצבעות פילו במילוי תפוחים וקינמון:
- מחממים סיר וממיסים את החמאה/מחמאה.
- מוסיפים את התפוחים ומבשלים במשך כ-5 דקות עד להתרככות
- מוסיפים את הסוכר הלבן, החום והקינמון ומבשלים כ-10 דקות עד שהתפוחים מקבלים גוון של קרמל ללא נוזלים.
- ממתינים להתקררות.
- פורסים דף פילו ומשמנים במעט שמן בעזרת מברשת.
- מפזרים על הדף פילו מעט סוכר וקינמון ומניחים מעל דף פילו נוסף.
- מניחים כ-2 כפות מילוי בצד הרחב של הדף פילו.
- לסגירה, מקפלים משני הצדדים ומגלגלים לסיגר.
- מברישים בשמן ומפזרים שקדים פרוסים.
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180° ואופים כ-25 דקות עד שמשחים.
- מוציאים מהתנור מצננים הייטב ומפזרים אבקת סוכר
המלצת הגשה:
- ניתן להגיש עם גלידה, סירופ מייפל, דבש או שמנת חמוצה.
בהצלחה רבה ובתאבון
