קומפוט תפוחים – המתכון שיהודי בבל נהגו לאכול בראש השנה
אם אתם נוהגים לא לאכול בראש השנה תפוח בדבש, אלא דווקא תפוח מרוכך בסוכר - המתכון הנוסטלגי הזה - בשבילכם!
קומפוט תפוחים צילום: שאטרסטוק
מצרכים:
- 5 תפוחים
- 3 כוסות סוכר
- מעט מי ורדים (לא חייבים) או תמצית וניל
- כפית קינמון
- מים רותחים
אופן ההכנה:
- קולפים את התפוחים לחלוטין
- פורסים את התפוח לרבעים ומנקים את הגלעין ואת סביבתו
- ממלאים סיר עם מים רותחים ומעט מי ורדים ומוסיפים סוכר. מבשלים יחד
- מוסיפים את תהפוחים ומבשלים עד לריכוך התפוחים.
- מתקבל מעין קומפוט תפוחים. מחכים שיצטנן ומכניסים בקופסא למקרר.
שנה טובה ומתוקה!
