מנת יוקרה חגיגית: מתכון לסוכריות פילו במילוי חזה עוף וצימוקים- פסטיה
סוכריות פילו אישיות במילוי חזה עוף עסיסי, פירות יבשים ותבלינים. מנה חגיגית ומפתיעה שתשאיר את כולם עם טעם של עוד. שכבות דקיקות של בצק פריך עוטפות מלית עשירה וארומטית ומוגשות עם נגיעות של אבקת סוכר וגרגרי רימון - המנה המושלמת לשולחן החג!
סוכריות פילו במילוי חזה עוף וצימוקים צילום: נועם זיגדון
מתכון לסוכריות פילו במילוי חזה עוף וצימוקים- פסטיה / נועם זיגדון
המצרכים לסוכריות פילו במילוי חזה עוף וצימוקים- פסטיה:
- 1 חבילה דפי פילו
- 1 ק"ג חזה עוף /פרגיות חתוכות לקוביות
- 2 בצלים קצוצים דק
- 3 שיני שום כתוש
- 1 כוס צימוקים
- 1/2 כוס שקדים פרוסים
- ½ כוס צנוברים
- 3 כפות סילאן
- ½ כפית תבלין הל
- ¼ כפית אגוז מוסקט או ציפורן טחון
- 1 כפית כורכום
- ½ כפית צלי יבש גרוס חריף / מתוק
- ¼ כפית פלפל שחור
- 1 כפית מלח
- 3-4 כפות שמן
- שמן להבריש את הדפים
אופן ההכנה לסוכריות פילו במילוי חזה עוף וצימוקים- פסטיה:
- מטגנים את הבצל עד לשקיפות
- מוסיפים את העוף והשום ומבשלים עד שהצבע משתנה
- מוסיפים את הפירות היבשים והשקדים ומתבלים
- מוסיפים את הסילאן ומבשלים עד לצמצום הנוזלים
- מברישים את דפי הפילו במעט שמן ומפזרים מעט סוכר וקינמון
- מקפלים 3 קיפולים קטנים במרכז הדף ומניחים 3 כפות מילוי במרווחים
- סוגרים וחותכים ל-3
- יוצרים מכל חתיכה צורת סוכרייה ומניחים בתבנית בצורה צפופה
- מברישים את הסוכריות במעט שמן
- ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180° ואופים עד שמשחים
- לאחר האפיה מפזרים אבקת סוכר ומעט גרגרי רימון ומגישים
בהצלחה רבה ובתאבון
