דומיננטית ליד הקפה: עוגת שוקולד עם קראנץ' אגוזים

אם לא נקרא לה ממכרת - אז איך נקרא לה? אולי הכי טוב פשוט להכין אותה ולהבין כמה היא מיוחדת, ותנו לה שם משלכם, כי תצטרכו להשתמש בו עוד הרבה :)

דומיננטית ליד הקפה: עוגת שוקולד עם קראנץ' אגוזים
עוגת שוקולד עם קראנץ' אגוזים צילום: שאטרסטוק

מצרכים:

  • 1 כוס קקאו
  • 1 כוס סוכר
  • 50 גרם שוקולד מריר
  • 1 מיכל בסיס קצפת צמחית (ריץ' – ללא הקצפה)
  • 4 ביצים
  • 2 כוסות קמח (ח"פ קר)
  • 2 כפות אבקת אפיה
  • 2 כוסות גדושות אגוזי מלך (אפשר שבורים)
  • 2 כפות תצמית וניל

אופן ההכנה:

  1. בסיר קטן מרתיחים את בסיס הקצפת (ריץ') יחד עם הסוכר, הקקאו והשוקולד ומערבבים בזהירות עד לקבלת רוטב שוקולד קרמי.
  2. מכבים את האש ומחכים שיצטנן מעט. בודקים את הביצים אחת-אחת מדם ומוסיפים אותן באופן הדרגתי לקרם השוקולד תוך כדי ערבוב.
  3. מוסיפים את הוניל, הקמח ואבקת האפיה ומערבבים עד לקבלת בלילה רכה ללא גושים.
  4. מעבירים ל-2 תבניות אינגליש קייק
  5. לכל תבנית מוסיפים 1 כוס אגוזים ומסדרים עם כף לאורך כל התבנית ושבלילת העוגה תכסה את האגוזים.
  6. מכניסים לתנור חם לאפיה בחום של 170 מעלות למשך כ-25-30 דקות או עד שהעוגה תופחת ומתייצבת.
  7. לאחר צינון מעבירים למקרר למספר שעות, מומלץ לאכול לאחר קירור.

בתיאבון!

​​​​​​​למתכונים נוספים כנסו:

 צבע אדום

art