רעבים? זה הזמן לקציצות טונה בסגנון חריימה
אחרי המתכון הזה תשכחו מכל מה שחשבתם על טונה בשימורים - מתכון עסיסי ופיקנטי לכדורי טונה ברוטב מדהים
קציצות טונה ברוטב חריימה צילום: שאטרסטוק
מצרכים:
לקציצות:
- 4 קופסאות אישיות של טונה במים
- 1 כוס קמח מצה
- 3 ביצים
- 1/2 כוס שמן (לפי הצורך)
- מלח, פלפל, כף שטוחה תבלין שום
לרוטב:
- כוס רסק עגבניות
- 3 שיני שום
- 1 פלפל חריף
- 2 עגבניות חתוכות לקוביות בינוניות
- שמן
- מלח
- כף פפריקה
אופן ההכנה:
- מטגנים את שיני השום ומוסיפים את העגבניות ואת הרסק עם מעט שמן ו-2 כוסות מים, מרתיחים על אש נמוכה לקבלת רוטב סמיך.
- את כל חומרי הקציצות מערבבים בקערה, אם העיסה מתפוררת מדיי – מוסיפים שמן או ביצה נוספת.
- יוצרים קציצות עגולות בגודל בינוני ומניחים בזהירות בתוך הרוטב (לא מזיזים את הקציצות עד להתייצבות כדי שלא יתפרקו)
- אם הרוטב סמיך מדיי – לאחר הנחת הקציצות ניתן להוסיף כוס מים נוספת בצד הסיר שתתפשט לאט לתוך הרוטב. הרוטב צריך להיות סמיך ולהגיע עד 2/3 מגובה הקציצות.
- מבשלים כ-20 דקות על אש בינונית עד שהרוטב מבעבע והקציצות מקבלות רכות וטעם (באמצע הבישול כדאי להרים רוטב עם כף ולפזר על הקציצות).
בתיאבון!
למתכונים נוספים כנסו לאתר:
