רעבים? זה הזמן לקציצות טונה בסגנון חריימה

אחרי המתכון הזה תשכחו מכל מה שחשבתם על טונה בשימורים - מתכון עסיסי ופיקנטי לכדורי טונה ברוטב מדהים

רעבים? זה הזמן לקציצות טונה בסגנון חריימה
קציצות טונה ברוטב חריימה צילום: שאטרסטוק

מצרכים:

לקציצות: 

  • 4 קופסאות אישיות של טונה במים
  • 1 כוס קמח מצה
  • 3 ביצים
  • 1/2 כוס שמן (לפי הצורך)
  • מלח, פלפל, כף שטוחה תבלין שום

לרוטב:

  • כוס רסק עגבניות
  • 3 שיני שום
  • 1 פלפל חריף
  • 2 עגבניות חתוכות לקוביות בינוניות
  • שמן
  • מלח
  • כף פפריקה

אופן ההכנה:

  1. מטגנים את שיני השום ומוסיפים את העגבניות ואת הרסק עם מעט שמן ו-2 כוסות מים, מרתיחים על אש נמוכה לקבלת רוטב סמיך.
  2. את כל חומרי הקציצות מערבבים בקערה, אם העיסה מתפוררת מדיי – מוסיפים שמן או ביצה נוספת.
  3. יוצרים קציצות עגולות בגודל בינוני ומניחים בזהירות בתוך הרוטב (לא מזיזים את הקציצות עד להתייצבות כדי שלא יתפרקו)
  4. אם הרוטב סמיך מדיי – לאחר הנחת הקציצות ניתן להוסיף כוס מים נוספת בצד הסיר שתתפשט לאט לתוך הרוטב. הרוטב צריך להיות סמיך ולהגיע עד 2/3 מגובה הקציצות.
  5. מבשלים כ-20 דקות על אש בינונית עד שהרוטב מבעבע והקציצות מקבלות רכות וטעם (באמצע הבישול כדאי להרים רוטב עם כף ולפזר על הקציצות).

בתיאבון!

​​​​​​​למתכונים נוספים כנסו לאתר:

 צבע אדום

art