תכינו לסוכה: תחתיות ארטישוק ממולאות בקציצות בקר ברוטב פיקנטי

תחתיות הארטישוק נראות תמימות עד שמתחילים למלא אותן בתערובת בקר מדהימה ולבשל ברוטב חגיגי.... מתכון אליפות לשבת ולחג!

תכינו לסוכה: תחתיות ארטישוק ממולאות בקציצות בקר ברוטב פיקנטי
תחתיות ארטישוק ממולאות צילום: שאטרסטוק

# להכנה בסיר רחב ונמוך 

מצרכים:

לקציצות: 

  • 1 ק"ג בשר בקר טחון או 1/2 ק"ג הודו 1/2 בקר.
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • כף פפריקה
  • כף כמון
  • 1 בצל טחון
  • 1 כוס פירורי לחם

לרוטב: 

  • 3 כפות רסק עגבניות
  • כפית אריסה
  • 1 בצל
  • 1 גמבה
  • 1 פלפל חריף
  • כף פפריקה
  • כף ראס אל חנות
  • כפית כמון
  • כפית מלח
  • מעט אבקת מרק
  • # חבילת תחתיות ארטישוק קפואות

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל מוצרי הקציצות לעיסה רכה ומניחים בצד.
  2. בינתיים מטגנים את קוביות הבצל עם שבבי גמבה ופלפל. מוסיפים את הרסק והאריסה, תבלינים ומים רותחים עד לחצי מגובה הסיר.
  3. עד שהרוטב מבעבע, פותחים את תחתיות הארטיקוש וממלאים אותם בקציצות יפות מעיסת הבקר.
  4. מניחים את התחתיות ברוטב המבעבע בזהירות, (מומלץ להמניך את האש בשלב זה) ווודאים שהרוטב מגיע לכולן וכן לחלק העליון של כל קציצה (אפשר להעזר בכף)
  5. מבשלים יחד כ-40 דקות עד שהתחתיות נחתכות בעזרת מזלג וקציצות בשלות.

בתיאבון!

 צבע אדום

art