מתכון לאסאדו נדיר ברוטב ברביקיו ושום
נתח אסאדו עסיסי שמתבשל באיטיות ברוטב ברביקיו ושום, יחד עם ירקות ריחניים – מתכון שמתאים לארוחה חגיגית במיוחד. 5 שעות בתנור והתוצאה: בשר רך, טעמים עמוקים וריח ממכר שממלא את הבית. מנה שאי אפשר להישאר אדישים אליה
אסאדו נדיר ברוטב ברביקיו ושום צילום: חיים בורנשטיין
מתכון לאסאדו נדיר ברוטב ברביקיו ושום / שף חיים בורנשטיין
מצרכים לאסאדו נדיר ברוטב ברביקיו ושום:
- קוביות אסאדו על העצם
- ירקות לבחירה: שומר, סלרי, בצל, שום
- 3 כפות רוטב ברביקיו
- 10 שיני שום קצוצים
- 1 כף חרדל
- מלח גס
אופן ההכנה לאסאדו נדיר ברוטב ברביקיו ושום:
- מניחים את קוביות האסאדו בתבנית אפייה. בצדי התבנית מפזרים את הירקות האהובים.
- בקערה נפרדת מערבבים רוטב ברביקיו, שום קצוץ, חרדל ומלח גס. יוצקים את התערובת מעל הבשר.
- מכסים היטב בנייר אפייה ולאחריו נייר אלומיניום.
- אופים בתנור שחומם מראש ל־140 מעלות במשך חמש שעות, עד שהבשר רך ונמס בפה.
המלצה: להגיש לצד פירה חלק או ירקות שורש קלו
בהצלחה רבה ובתאבון
