פשוט והכי קל: מתכון מקצועי לצלי כתף נימוח וטעים במיוחד

רוצים להכין נתח צלי כתף בלי להסתבך – ועדיין לקבל תוצאה מושלמת והכי רכה שיש? הנה הדרך הקלה והטעימה לעשות את זה, מושלם לאירוח או לשבת!

פשוט והכי קל: מתכון מקצועי לצלי כתף נימוח וטעים במיוחד
צלי כתף צילום: שף חיים בורנשטיין

מתכון מקצועי לצלי כתף נימוח וטעים במיוחד / שף חיים בורנשטיין

המצרכים לצלי כתף נימוח וטעים במיוחד:

  • נתח צלי כתף (מס' 5)
  • ירקות: שום, כרישה, בצל, תפוחי אדמה, גזר, סלרי – או כל ירק שאוהבים
  • תיבול: תערובת "פילדלפיה" או "טוסקנה", פלפל שחור גרוס
  • 1 כוס יין אדום יבש
  • סילאן, דבש וחרדל – לפי הטעם

אופן ההכנה לצלי כתף נימוח וטעים במיוחד:

  1. מניחים את נתח הצלי בתבנית תנור רחבה.
  2. מסדרים סביבו ירקות שאתם אוהבים חתוכים גס
  3. מתבלים את הנתח בתערובת תיבול פילדלפיה או טוסקנה,  ופלפל שחור.
  4. יוצקים כוס יין אדום לתחתית התבנית.
  5. לזיגוג עשיר – ניתן להוסיף מעל מעט סילאן, דבש וחרדל.
  6. מכסים היטב את נתח הבשר בנייר אפייה ועליו נייר כסף.
  7. אופים בתנור שחומם מראש ל־140 מעלות במשך 5 שעות.
  8. לאחר האפייה מקררים היטב את הבשר, פורסים ומחזירים את הפרוסות לרוטב.

בהצלחה רבה ובתאבון

 

מתכון לצלי כתף חיים בורשטיין מתכון בשרי מתכון למנה עיקרית

 צבע אדום

art