פשוט והכי קל: מתכון מקצועי לצלי כתף נימוח וטעים במיוחד
רוצים להכין נתח צלי כתף בלי להסתבך – ועדיין לקבל תוצאה מושלמת והכי רכה שיש? הנה הדרך הקלה והטעימה לעשות את זה, מושלם לאירוח או לשבת!
צלי כתף צילום: שף חיים בורנשטיין
מתכון מקצועי לצלי כתף נימוח וטעים במיוחד / שף חיים בורנשטיין
המצרכים לצלי כתף נימוח וטעים במיוחד:
- נתח צלי כתף (מס' 5)
- ירקות: שום, כרישה, בצל, תפוחי אדמה, גזר, סלרי – או כל ירק שאוהבים
- תיבול: תערובת "פילדלפיה" או "טוסקנה", פלפל שחור גרוס
- 1 כוס יין אדום יבש
- סילאן, דבש וחרדל – לפי הטעם
אופן ההכנה לצלי כתף נימוח וטעים במיוחד:
- מניחים את נתח הצלי בתבנית תנור רחבה.
- מסדרים סביבו ירקות שאתם אוהבים חתוכים גס
- מתבלים את הנתח בתערובת תיבול פילדלפיה או טוסקנה, ופלפל שחור.
- יוצקים כוס יין אדום לתחתית התבנית.
- לזיגוג עשיר – ניתן להוסיף מעל מעט סילאן, דבש וחרדל.
- מכסים היטב את נתח הבשר בנייר אפייה ועליו נייר כסף.
- אופים בתנור שחומם מראש ל־140 מעלות במשך 5 שעות.
- לאחר האפייה מקררים היטב את הבשר, פורסים ומחזירים את הפרוסות לרוטב.
בהצלחה רבה ובתאבון
