מושלמות לדיאטה: לביבות חסה וקישואים ללא פחמימות וללא שמן, בטעם ביתי

הקציצות האלו אולי לא נוטפות שמן ולא מלאות כמו קציצות אחרות, אך הן טעימות, רייחניות וביתיות וממלאות מקום נהדרות - לארוחה חמה ומפנקת!

מושלמות לדיאטה: לביבות חסה וקישואים ללא פחמימות וללא שמן, בטעם ביתי
לביבות חסה וקישואים צילום: שאטרסטוק

מצרכים:

  • 1 בצל גדול
  • 1 קישוא גדול
  • 5-6 עלי חסה נקיים בינוניים
  • חופן פטרוזיליה/כוסברה
  • 5 ביצים
  • תבלינים: כפית אבקת שום, מלח, פלפל, מעט כמון

אופן ההכנה:

  1. חותכים את הקישוא לקוביות קטנות בעזרת סכין (לא טוחנים).
  2. קוצצים במעבד מזון את הבצל
  3. קוצצים את החסה ואת הפטרוזיליה במעבד מזון
  4. מאחדים את כל החומרים, מוסיפים את הביצים ומתבלים. מערבבים היטב.
  5. מסדרים נייר אפיה על מגש של תנור ובעזרת כף מניחים קציצות מהתערובת.
  6. אופים למשך כ-25 דקות בחום של 200 מעלות או עד להתייצבות.

 

בתיאבון ולבריאות!

 

הערות:

  1. ללא קמח וללא תוספת שמן הן יוצאות דקות ולא יציבות כמו קציצות רגילות, אך טעימות להפליא. ניתן להוסיף קמח/פירורי לחם לפי שיקול דעתכם.
  2. חשוב לא לטחון את הקישוא, כי הוא יגיר נוזלים שיקשו על הקציצות להתייצב באפיה.
  3. אפשר לטגן את הקציצות במעט שמן או להכניס את כל התערובת לתבנית חד פעמית בגודל בינוני ולאפות

 צבע אדום

art