מתכון ללשון בקר רכה ועסיסית לכבוד שבת
בשר לשון הוא אחד הבשרים שתמיד יוצאים מושלם בין מנות הבקר, אם רק יודעים לטפל נכון בבשר, היא גם הופכת למנה איסטתית ויפה. הנה מתכון פשוט לתוצאה נדירה!
לשון בקר צילום: שאטרסטוק
מצרכים:
- 2 ק"ג לשון בקר שלימה
- 1 בצל גדול
- 5 שיני שום
- עלי דפנה
- סלסלת פטריות שמפיניון
- שמן
- תבלינים: כף אבקת מרק, כף אבקת רוטב פטריות גדושה, כף שטוחה מלח, חצי כפית פלפל שחור, כף כמון, כפית כורכום.
אופן ההכנה:
- מרתיחים במים ומעט עלי דפנה את הלשון השלימה עד להתרככות (כשעה) ומקלפים בעזרת סכין את הקליפה הקשקשית הקשה ואת העור – עד כמה שניתן. ניתן להעזר בקולפן ירקות לקילוף חלקים דקים יותר, הכי טוב להשתמש בסכין דקה וחדה.
- פורסים את הלשון לפרוסות דקות ויפות.
- בסיר רחב מטגנים פרוסות בצל גדול, מוסיפים את שיני השום ומניחים מעל את פרוסות הבשר.
- מתבלים, מוסיפים מים רותחים לכיסוי ועלי דפנה.
- מוסיפים מעט שמן ומבשלים כשעה וחצי-שעתיים עד לריכוך ובישול מלא, בחצי שעה האחרונה מוסיפים את הפטריות ומוסיפים תיבול ומים אם יש צורך.
שבת שלום!
למתכונים נוספים היכנסו לאתר:
