מתכון לפסטה ברוטב עגבניות שרי וחמאה
מתכון פשוט ואלגנטי לפסטה עשירה ברוטב קטיפתי של עגבניות שרי, חמאה ושום – שילוב מנצח של מתיקות, חמיצות ועומק טעמים. מעל הכל – פרמזן ובזיליקום טרי, והתוצאה: ביס חלומי שירגיש כאילו נשלף ממסעדה איטלקית
פסטה ברוטב עגבניות שרי וחמאה צילום: נועם זיגדון
מתכון לפסטה ברוטב עגבניות שרי וחמאה / נועם זיגדון
המצרכים לפסטה ברוטב עגבניות שרי וחמאה:
(מתכון של קורל חוטה עם שינויים קטנים שלי)
- 1 חבילה פסטה מבושלת לפי הוראות יצרן
לרוטב:
- 400 גרם עגבניות שרי
- 4-5 כפות שמן זית
- 3 שיני שום פרוס
- 125 גרם חמאה רכה
- ½ כף מלח
- ¼ כפית פלפל שחור
- ¼ כפית צ'ילי חריף- אופציונלי
- 1 כוס מים - שהפסטה בושלה בה
- 1 כוס גבינה צהובה מגורדת- אופציונלי
להגשה:
- גבינת פרמזן מגורדת
- בזיליקום קצוץ
אופן ההכנה לפסטה ברוטב עגבניות שרי וחמאה:
- חוצים את העגבניות שרי ומכניסים לסיר את השמן
- מוסיפים את עגבניות השרי והשום ומכסים את הסיר
- מבשלים על להבה בנונית אש נמוכה כשעה עד שהעגבניות מתרככות
- מעבירים את העגבניות המבושלות למעבד מזון ומוסיפים פנימה גם את החמאה, כוס מים, מלח, פלפל שחור וצ'ילי וטוחנים מספר דקות עד לקבלת רוטב חלק
- מסננים ומכניסים את הרוטב לסיר
- מוסיפים את הפסטה המבושלת וגבינה צהובה מגורדת
- מחממים כשתי דקות לספיגת טעמים ומערבבים הייטב
- סמוך להגשה מפזרים גבינת פרמזן מגורדת ובזיליקום קצוץ
בהצלחה רבה ובתאבון
