לקראת החורף: מתכון למרק בטטה טעים ומנחם
מתכוננים לקראת ימים גשומים? זה בדיוק הזמן למרק בטטה טעים, סמיך ומנחם שיחמם לכם את הלב. קבלו מתכון פשוט להכנה עם ירקות בסיסיים וטוויסט של תיבול עדין – מושלם לארוחת ערב חורפית בבית
מרק בטטה צילום: נועם זיגדון
מתכון למרק בטטה טעים ומנחם / נועם זיגדון
המצרכים למרק בטטה טעים ומנחם:
- 1+½ ליטר מים
- 2 בטטות
- 1 בצל גדול
- 2 תפוחי אדמה בינוניים
- 2 גבעולים עלי כרפס
- 3-4 גזרים
- 3-4 שיני שום
- מעט אגוז מוסקט
- ½ כפית פלפל שחור
- ½ כף מלח
- 5-6 כפות שמן
אופן ההכנה למרק בטטה טעים ומנחם:
- מרתיחים סיר עם המים והשמן.
- מקלפים וחותכים לרבעים את כל הירקות.
- מכניסים את הירקות החתוכים לסיר ומבשלים כחצי שעה עד לריכוך
- מתבלים ומבשלים עוד 5 דקות נוספות.
- מקררים את המרק וטוחנים הייטב את הירקות בבלנדר מוט או מעבד מזון.
- המלצת הגשה: ניתן להוסיף בצלחת ההגשה מעט שמנת לבישול או שמנת מתוקה ולקשט בעירית קצוצה.
בהצלחה רבה ובתאבון
