תדליקו תנור: 5 סלטים שאפשר לעשות בנגלה אחת

ברוגע ובנחת - 5 סוגי סלטים שמכינים באפיה אחת בתנור, עם תיבולים פשוטים ובלי הרבה בלאגן, לשבת חורפית מרגשת!

תדליקו תנור: 5 סלטים שאפשר לעשות בנגלה אחת
סלט סטייק כרוב צילום: שאטרסטוק

לסלט עגבניות:

  • 7-8 עגבניות בשלות.
  • לתיבול לאחר אפיה: חצי כפית מלח, מעט פלפל, כפית סוכר, שמן זית.

 

לסלט פלפלים חריפים:

  • 10 פלפלים חריפים
  • לתיבול לאחר אפיה: מיץ לימון, חומץ, שום כתוש, מלח.

 

לחצילים קלויים: 

  • 2 חצילים בינוניים או 1 חציל גדול חצויים ל-2 לכל האורך
  • לתיבול לאחר אפיה: מיונז או טחינה מוכנה
סלט חצילים קלויים בתנור
סלט חצילים קלויים בתנור
סלט חצילים קלויים בתנור

 

 

לסלט גמבות צבעוני: 

  • 4-5 גמבות בכל צבע
  • לתיבול לאחר אפיה: מלח, פלפל, חומץ, כוסברה קצוצה, שום כתוש.

 

פלפלים מתוקים אפויים ומתובלים
פלפלים מתוקים אפויים ומתובלים
פלפלים מתוקים אפויים ומתובלים

 

לסלט סטייק כרוב: 

  • כרוב לבן גדול פרוס לפרוסות עבות
  • לתיבול לפני אפיה: מלח, פלפל, שמן זית, תבלין ראס אל חנות או תבלין שווארמה

 

 

אופן ההכנה:

  1. מסדרים בתבניות תנור מרופדות בנייר אפיה את כל הירקות
  2. כל ירק יקבל איזור משלו
  3. את החצילים והכרוב נניח בתבנית בשלב העליון של התנור ומתחתיהם את הגמבות והפלפלים
  4. את תבנית העגבניות נניח הכי למטה
  5. אופים את כל הירקות בחום של 200 מעלות על מצב גריל למשך כ-25 דקות
  6. הירקות המכונים עוברים כל אחד לקופסא משלו ומקבלים תיבול אישי
  7. את הירקות שטרם התרככו או השיחמו משאירים בתנור לסבב נוסף של 15 דקות או יותר.
  8. סלט העגבניות ניתן לתיבול כמו יתר הסלטים, ניתן גם לטחון את העגבניות האפויות ולתבל, כך נקבל סלט עגבניות מיוחד וקרמיכך אתם מרוויחים 5 סלטים בהכנה אחת, פשוט, מסודר, בלי הרבה בלאגן וליכלוך והכי מרגש לכבוד שבת קודש!

 צבע אדום

art