מתכון למלפפון חמוץ במלח בהכנה ביתית
מתכון פשוט וטעים להכנה, מושלם לארוחות ערב משפחתיות או לאירוח. במתכון תמצאו שלבים ברורים, רכיבים זמינים וטיפים לשדרוג הטעם וההגשה. מתאים גם למי שמבשל פעם ראשונה
מלפפון חמוץ ביתי צילום: נועם זיגדון
מתכון למלפפון חמוץ במלח בהכנה ביתית / נועם זיגדון
המצרכים למלפפון חמוץ במלח בהכנה ביתית:
- 7-8 מלפפונים טריים
- 1/4 צרור שמיר
- 4-5 פלפל חריף אדום יבש
- 5-6 שיני שום
- 5-10 פלפל שחור אנגלי
- מים
- מלח
אופן ההכנה למלפפון חמוץ במלח בהכנה ביתית:
מכניסים את המלפפונים, השום, הפלפל והשמיר לצנצנת מעוקרת
- מוסיפים מים עד שיכסו את המלפפונים וסוגרים הייטב
- כמות המלח תלויה בכמות המים - על כל כוס מים שמים כפית 1 של מלח
- משאירים את הצנצנת במשך שבוע ימים על השיש במקום מוצל לאחר שבוע שומרים במקרר
בהצלחה רבה ובתאבון
