טעם של פעם: מתכון ללחם קסטן ביתי פשוט מושלם

ריח של בית וטעם נוסטלגי שממלא את הלב – מתכון ללחם קסטן רך, זהוב ונמס בפה. כל מה שצריך זה קערה, כמה מצרכים פשוטים וקצת סבלנות, והתוצאה – כיכר מושלמת שמתחננת לפרוסה עם חמאה או ממרח אהוב. לחם שהוא בסיס מושלם לארוחת בוקר או ערב

טעם של פעם: מתכון ללחם קסטן ביתי פשוט מושלם
לחם קסטן ביתי צילום: נועם זיגדון

מתכון ללחם קסטן פשוט מושלם / נועם זיגדון

המצרכים ללחם קסטן פשוט מושלם:

  • מתאים לתבנית קסטן 30×10 ס"מ
  • 500 גרם קמח נפלאות (ניתן להמיר את הקמח הלבן בקמח מלא, לחם, כפרי כוסמין)
  • 1 ביצה L
  • 4 כפות שמן
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף שמרים
  • ½ כף מלח
  • 250 מ"ל מים פושרים

אופן ההכנה ללחם קסטן פשוט מושלם:

  1. בקערה מכניסים את כל המצרכים ומתחילים ללוש לבצק אחיד במשך כ-10 דקות
  2. מניחים את הקערה בצד מכוסה ומתפיחים במשך כשעה
  3. לאחר ההתפחה פותחים את הבצק במערוך למלבן גדול ודק
  4. מקפלים את הבצק משני הצדדים עד למרכז
  5. ופותחים שוב במערוך
  6. מגלגלים לאורך הבצק ומכניסים לתבנית קסטן משומנת
  7. מתפיחים שוב במשך כ-45 דקות
  8. אופים בתנור שחומם מראש על 170° ואופים כ-45 דקות
  9. מגישים עם חמאה רכה / שקשוקה / סלטים או ממרחים שאוהבים

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון ללחם מתכון פרווה

 צבע אדום

art