מתכון נהדר ליום חמישי עמוס: חריימה טונה משימורים
לכולנו יש ימים כאלו: את רוצה להגיש להם אוכל חם, אבל לא מצליחה למצוא את הזמן להפשיר עוף או דג ולא זמן לקצוץ ירקות או לטגן... אז נכון שאפשר להסתפק בטוסט או חביתה, אבל המנה הזאת לוקחת בדיוק את אותו מאמץ והיא מביאה תחושה ביתית ומנחמת
חריימה טונה משימורים צילום: שאטרסטוק
מצרכים:
- 1 קופסת שימורים (כ-400 גרם) עגבניות קצוצות
- 3-4 קופסאות טונה אישיות
- 1 קופסת גרגירי חומוס (לא חייבים)
- תבלינים: כפית מלח, מעט פלפל, כפית פפריקה וכקומץ סוכר.
אופן ההכנה:
- בסיר מתחילים להרתיח את העגבניות המרוסקות, מוסיפים להן את כל התיבול.
- לאחר 7 דקות של הרתחה מוסיפים פנימה את הטונה ואת החומוס ומערבבים בתוך הרוטב.
- אפשר להוסיף כוס מים רותחים לקבלת רוטב פחות סמיך.
- מבשלים על אש קטנה כ-10 דקות ומכבים.
מושלם על קוסקוס או לצד חלה טריה.
בתיאבון!
טיפ קטן ממני: תדאגו שתמיד יהיו לכם שימורים מהסוג הזה בארון המטבח, הם מצויינים לימים שכאלה 🙂
