זה מה שהכנתי לשבת: פרוסות בקר מס' 6 עם פטריות שמפניון בתנור

אמנם היום רק יום ראשון - אבל דווקא בגלל זה אני רוצה לשחזר לכם באופן מדוייק את המנה הזאת שיצאה כל כך מוצלחת ומשובחת, תשמרו אותה לשבת הקרובה!

זה מה שהכנתי לשבת: פרוסות בקר מס' 6 עם פטריות שמפניון בתנור
בשר בקר בתנור עם פטריות, יין וסילאן צילום: שאטרסטוק

מצרכים:

  • נתח מספר 6
  • 1 בצל גדול
  • סלסלת פטריות טריות
  • כוס יין אדום יבש/חצי יבש/מתוק
  • חצי כוס סילאן
  • כפית שום כתוש או 5 שיני שום
  • תבלינים: כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור, כף כמון, כף ראס אל חנות, כף אבקת מרק.
  • שמן קנולה / שמן זית

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים את הבשר עם מים רותחים עד לריכוך – למשך כשעתיים.
  2. מקררים ומעבירים לקרש חיתוך ובעזרת סכים חדה פורסים לפרוסות דקות בעובי של כ-1ס"מ.
  3. בתבנית תנור עבה פורסים את הבצל ומניחים מעל את פרוסות הבשר באופן מדורג.
  4. מתבלים ומוסיפים יין וסילאן, מוסיפים את הפטריות השלימות בין פרוסות הבשר ומעליהן ומוסיפים שמן זית מעל הכל.
  5. מוסיפים חצי כוס מים ועוטפים בנייר כסף ומכניסים לתנור לאפיה של כ-50 דקות בחום של 180 מעלות.
  6. לאחר מכן מוציאים את הנייר כסף וממשיכים לאפות עוד כ-15 דקות.

בתיאבון ובהנאה!

​​​​​​​למתכונים נוספים היכנסו לאתר:

 צבע אדום

art