עכשיו אתם חייבים: מרק ירקות חורפי, פרווה, שמחכה לחמם לכם את הלב!
מרק של קוביות ירקות צבעוניות, יפות וטעימות עם בצל שלם ורך במרכז שלא צריך לריב עליו, כי תמיד אפשר להוסיף עוד (רק תגדילו את הסיר בהתאם :) )
מרק ירקות חורפי צילום: שאטרסטוק
מצרכים:
- 4 תפוחי אדמה
- 2 בצלים
- 2 קישואים
- 4 גזרים
- 1 בטטה גדולה / 150 גרם דלעת (לא חייבים)
- תבלינים: כף שטוחה מלח, חצי כפית פלפל שחור, כף שטוחה כורכום
אופן ההכנה:
- את הבצל הראשון פורסים לפורסות דקות ומטגנים.
- קולפים את כל הירקות פרט לקישואים, חותכים לקוביות קטנות ומניחים על הבצל המטוגן.
- מוסיפים תבלינים ומים רותחים עד לכיסוי מלא ומעבר לכך ב-3 ס"מ.
- מתבלים ומוסיפים לתוך המרק את הבצל השני קלוף אך שלם לחלוטין (אם אתם אוהבים, אפשר להוסיף עוד כאלו בצלים שלמים לעוד סועדים).
- מבשלים כ-30 דקות על להבה גבוהה מכוסה.
חורף בריא ושמח!
כמה נקודות חשובות:
- לא סתם כתבתי לחתוך לקוביות קטנות, הגודל עושה את ההבדל! אנחנו שואפים לקוביות לא קטנות כמו סלט, אבל כן יפות שיוצרות צבעוניות במרק ומגוון טעמים בכל לגימה.
- הכורכום חובה! אפשר להוסיף חאוויג' אם אתם מעונינים בטעם עמוק יותר.
- הבצל השלם פשוט הצגה! מומלץ ממש, אוכלים אותו עם כף כמו שהוא באמצע הצלחת ונזהרים לא להתיז על השכנים 🙂
