מתכון ללשון בקר מושלם ברוטב יין ופטריות

רוצים לגוון את שולחן השבת או להרשים באירוח חגיגי? המתכון הזה לבשר לשון רך, עסיסי ומלא בטעמים עשירים של יין ופטריות יעשה את כל ההבדל | מנה קלאסית ומרשימה שפשוט לא תפסיקו לקצור מחמאות

מתכון ללשון בקר מושלם ברוטב יין ופטריות
בשר לשון צילום: שף חיים בורנשטיין

מתכון ללשון בקר מושלם ברוטב יין ופטריות / שף חיים בורנשטיין

המצרכים ללשון בקר מושלם ברוטב יין ופטריות:

להכנת הלשון:

  • גוש לשון בקר
  • עלי דפנה
  • פלפל אנגלי
  • זרעי כוסברה
  • זרעי כמון
  • שום טרי
  • טימין
  • ניתן להוסיף מעט קינמון

לרוטב יין ופטריות:

  • 1 סלסלת פטריות טריות
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כוס יין אדום משובח
  • 1 כף סוכר חום
  • 1/2 כפית קינמון
  • 2 בצלים יפים קצוצים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף סילאן

אופן ההכנה ללשון בקר מושלם ברוטב יין ופטריות:

  1. בסיר מכניסים את גוש בשר הלשון, עלי דפנה, פלפל אנגלי, זרעי כוסברה, זרעי כמון, שום טרי, טימין. (ניתן להוסיף מעט קינמון)
  2. ממלאים את הסיר במים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים בסיר מכוסה במשך 3 שעות לפחות.
  3. אחרי בישול של 3 שעות מקלפים את הקליפה של הלשון ומקררים טוב טוב (אפשר להמתין לצינון ולהכניס למקרר למשך הלילה בכדי שיהיה ניתן לפרוס בצורה קלה)
  4. לאחר הקירור פורסים את הלשון לפרוסות דקות ומבשלים אותן בכל רוטב שאוהבים

הכנת רוטב יין ופטריות:

  1. מחממים מחבת רחבה עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
  2. מוסיפים את הפטריות ומטגנים עוד קצת.
  3. מוסיפים למחבת את היין האדום והתבלינים.
  4. נותנים ליין קצת להתבשל ולהצטמצם
  5. ומבשלים הכל יחד עוד כ 10 דקות עד שהנוזלים מצטמצמים.
  6. מוסיפים למחבת את פרוסות הלשון ומבשלים עוד כ 10 דקות.
  7. טועמים ומתקנים תיבול.
  8. מגישים עם פירה או כל מה שאוהבים

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון בשרי מתכון ללשון בקר

 צבע אדום

art