אז מה אוכלים במוצ"ש? 4 רעיונות לארוחה עם פיתה

אז מה בא לכם על הפיתה? ומה בתוכה? הנה 4 מתכונים קלים וכייפים להכנה, לסעודה רביעית חלבית, משביעה וטעימה במיוחד!

אז מה אוכלים במוצ"ש? 4 רעיונות לארוחה עם פיתה
פיתה עם חביתה צילום: שאטרסטוק

פיצה בסגנון חצ'פורי

מצרכים: 

  • 5 פיתות
  • 5 ביצים
  • קופסת קוטג'
  • כוסברה/פיטרוזיליה לקישוט

אופן ההכנה: 

  1. בעזרת סכין משרטטים עיגול במרכז הפיתה בצד אחד – מסירים את העיגול.
  2. בתוך קצוות פיתה מורחים קוטג' ומפזרים עלים קצוצים.
  3. לתוך החור שנוצר שופכים ביצה רכה ומעבירים לתנור לאפיה עד שהבצה מתייצבת – כ-10 דקות על חום של 180 מעלות (או יותר לפי הצורך).

 

 

פיתה בסגנון חצ'פורי
פיתה בסגנון חצ'פורי

 

פיתה-פיצה

מצרכים:

  • 5 פיתות
  • רסק עגבניות
  • גבינה צהובה מגורדת
  • כל התוספות שאוהבים בפיצה: בצל, זיתים, פטריות ועוד.

אופן ההכנה:

  1. חוצים את הפיתה לרוחבה ל-2 עיגולים.
  2. על כל עיגול בחלק הפנימי מורחים רסק, מוסיפים תוספות וגבינה צהובה
  3. מכניסים לתנור עד להקרמה של הגבינה הצהובה.

 

פיתה-פיצה
פיתה-פיצה
פיתה-פיצה

 

פיתה ממולאת מטוגנת

מצרכים: 

  • 5 פיתות
  • קוטג'
  • זעתר/תבלין שום/טוסקנה/ מה שאוהבים
  • 5-6 ביצים
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה: 

  1. חוצים כל פיתה ל-4 רבעים
  2. מתבלים א הקוטג' בתבלין שום או זעתר או תיבול אחר שאוהבים
  3. בכל רבע פיתה מכניסים כפית/כף קוטג'
  4. בצלחת נפרדת טורפים ביצים
  5. טובלים את רבעי הפיתה הממולאים – בביצה מכל הכיוונים ומעבירים לטיגון במחבת עם שמן רותח.
  6. כשהביצה מטוגנת יפה מוציאים לצלחת עם נייר סופג
פיתה ממולאת מטוגנת
פיתה ממולאת מטוגנת
פיתה ממולאת מטוגנת

 

פיתה עם בצל מוזהב

מצרכים: 

  • 5 פיתות
  • 2 בצלים גדולים
  • שמן קנולה
  • פפריקה
  • מלח
  • שמן זית לזילוף

אופן ההכנה: 

  1. קוצצים את הבצל לקוביות קטנות, מערבבים בתוך קערית עם 2-3 כפות שמן, פפריקה ומלח.
  2. מעבירים למחבת ומטגנים כ-2 דקות עד להזהבה קלה.
  3. מניחים על כל פיתה 2 כפות מתערובת הבצל, מזלפים מעט שמן זית מסדרים את הפיתות על תבנית עם נייר אפיה.
  4. מכניסים לתנור חם לאפיה של כ-15 דקות בחום של 180 מעלות.

למתכונים נוספים היכנסו לאתר:​​​​​​​

 צבע אדום

art