תבשיל קטניות עשיר ומלא באנרגיה לחורף
מרק קטניות פרווה מלא בחלבונים בריאים ואנרגיה טובה לחיזוק הגוף, בטעם ביתי, עשיר ומפנק - שמחמם את הלב ואת הנשמה
תבשיל קטניות צילום: שאטרסטוק
מצרכים:
- 1/2 כוס שעועית לבנה
- 1/2 כוס שעועית אדומה
- 1/2 כוס גרגירי חומוס
- 1 כוס גריסי פנינה או גריסים רגילים
- 1 בצל גדול, קצוץ
- 2 גזרים בינוניים, חתוכים לקוביות
- 1 תפוח אדמה גדול, חתוך לקוביות
- 8 גבעולי סלרי, קצוצים דק
- 3 שיני שום, כתושות
- 2 ליטר מים רותחים
- תבלינים: מלח ופלפל לפי הטעם, 1 כף כורכום, 1 כף כמון, 2 כפות אבקת מרק
אופן ההכנה:
- ראשית, משרים את השעועית הלבנה, השעועית האדומה והחומוס בקערה עם מים למשך הלילה.
- בסיר רחב, מחממים 2 כפות שמן זית על חום בינוני. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהבצל שקוף.
- לאחר מכן, מוסיפים את הגזר ותפוח האדמה לסיר ומערבבים. לאחר מכן מוסיפים את השום הכתוש.
- שוטפים את הקטניות המושרות ומוסיפים אותן לסיר יחד עם הגריסים.
- מוסיפים את המים הרותחים לסיר ומביאים לרתיחה. לאחר מכן מוסיפים את אבקת המרק, מלח, פלפל, כורכום וכמון. מכסים ומבשלים על חום נמוך במשך שעתיים וחצי.
- לאחר שעתיים וחצי, מוסיפים את הסלרי הקצוץ ומבשלים עוד חצי שעה עד שהקטניות רכות.
- מגישים חם, אוכלים עם לחם טרי
