מתכון לדונר טורקי – שווארמה מבשר טחון הכי טעימה שיש
שווארמה ביתית כמו בדוכן בטורקיה! מתכון מנצח לדונר טורקי עסיסי מבשר טחון – מתובל, נימוח, קל להכנה ואפוי בתנור. מושלם לכריכים, פיתות או סתם לנשנוש עם טחינה בצד
דונר טורקי ביתי צילום: נועם זיגדון
מתכון לדונר טורקי – שווארמה מבשר טחון הכי טעימה שיש / נועם זיגדון
המצרכים לדונר טורקי – שווארמה מבשר טחון הכי טעימה שיש:
- 1 ק"ג בשר טחון
- 1 בצל מגורד בפומפייה וסחוט
- 2 כפות מיונז
- 1 כפית מלח
- ½ כף תבלין לקציצות
- ½ כפית כמון - אופציונלי
- ¼ כפית כורכום
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כף פטרוזיליה יבשה
- ¼ כפית צ'ילי חריף גרוס
- 2 כפות שמן
אופן ההכנה לדונר טורקי – שווארמה מבשר טחון הכי טעימה שיש:
מכניסים את כל המצרכים למעבד מזון מלבד השמן וטוחנים כמה דקות
- מוסיפים את השמן, מערבבים לאיחוד ומחלקים ל-4 כדורים
- פותחים נייר אפיה ומרססים אותו בתרסיס שמן
- מניחים כדור בשר על נייר האפייה ומרססים גם אותו בתרסיס שמן
- מניחים מעליו נייר אפיה נוסף ובעזרת גלגלת או מערוך משטחים את הבשר דק דק
- מסירים את הנייר העליון
- מרססים שוב בתרסיס שמן ומגלגלים לרולדה יחד עם הנייר
- אפשר להוסיף פיסטוקים קצוצים - חשוב להדק לפני הגלגול שהפיסטוק ידבק לבצק !
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 200° ואופים במשך כחצי שעה
- אפשר להוסיף לתבנית בזמן האפייה - עגבניות שרי, שום פלפל חריף, טימין ..
- יוצקים עליהם מעט שמן זית ומתבלים במלח ופלפל שחור
בהצלחה רבה ובתאבון
