מתכון לדונר טורקי – שווארמה מבשר טחון הכי טעימה שיש

שווארמה ביתית כמו בדוכן בטורקיה! מתכון מנצח לדונר טורקי עסיסי מבשר טחון – מתובל, נימוח, קל להכנה ואפוי בתנור. מושלם לכריכים, פיתות או סתם לנשנוש עם טחינה בצד

מתכון לדונר טורקי – שווארמה מבשר טחון הכי טעימה שיש
דונר טורקי ביתי צילום: נועם זיגדון

מתכון לדונר טורקי – שווארמה מבשר טחון הכי טעימה שיש / נועם זיגדון

המצרכים לדונר טורקי – שווארמה מבשר טחון הכי טעימה שיש:

  • 1 ק"ג בשר טחון
  • 1 בצל מגורד בפומפייה וסחוט
  • 2 כפות מיונז
  • 1 כפית מלח
  • ½ כף תבלין לקציצות
  • ½ כפית כמון - אופציונלי
  • ¼ כפית כורכום
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כף פטרוזיליה יבשה
  • ¼ כפית צ'ילי חריף גרוס
  • 2 כפות שמן

אופן ההכנה לדונר טורקי – שווארמה מבשר טחון הכי טעימה שיש:

מכניסים את כל המצרכים למעבד מזון מלבד השמן וטוחנים כמה דקות

  1. מוסיפים את השמן, מערבבים לאיחוד ומחלקים ל-4 כדורים
  2. פותחים נייר אפיה ומרססים אותו בתרסיס שמן
  3. מניחים כדור בשר על נייר האפייה ומרססים גם אותו בתרסיס שמן
  4. מניחים מעליו נייר אפיה נוסף ובעזרת גלגלת או מערוך משטחים את הבשר דק דק
  5. מסירים את הנייר העליון
  6. מרססים שוב בתרסיס שמן ומגלגלים לרולדה יחד עם הנייר
  7. אפשר להוסיף פיסטוקים קצוצים - חשוב להדק לפני הגלגול שהפיסטוק ידבק לבצק !
  8. מכניסים לתנור שחומם מראש על 200° ואופים במשך כחצי שעה
  9. אפשר להוסיף לתבנית בזמן האפייה - עגבניות שרי, שום פלפל חריף, טימין ..
  10. יוצקים עליהם מעט שמן זית ומתבלים במלח ופלפל שחור

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון בשרי שווארמה דונר טורקי

 צבע אדום

art