לרגעים מפנקים: מאפה עלים עם קרם תפוחים-קינמון-וניל

במילוי נדיר של תפוחים ווניל עם נגיעות קינמון - מאפה שתמיד עושה שמח בלב, הריח מגן עדן והטעם - חלום

לרגעים מפנקים: מאפה עלים עם קרם תפוחים-קינמון-וניל
מאפה עלים עם קרם תפוחים-קינמון-וניל צילום: שאטרסטוק

מצרכים:

  • חבילת בצק עלים
  • 5 תפוחים אדומים/צהובים
  • 2 כפות גדושות אבקת פודינג וניל
  • 5 כפות סוכר
  • 25 גרם מגרגינה/מחמאה
  • מעט קינמון
  • כף מים
  • לציפוי: אבקת סוכר

אופן ההכנה:

  1. קולפים את התפוחים ומוציאים את הליבה. חותכים את התפוחים לקוביות קטנות.
  2. מחממים סיר ומכניסים פנימה את קוביות התפוח, מוסיפים סוכר ופודינג ומערבבים, מוסיפים מחמאה וממתינים לקירמול עדין כשהאש נמוכה.
  3. מערבבים כל הזמן עד שהתפוחים מקבלים צבע מוזהב ונוצר מעין קרם.
  4. מרדדים מעט את הבצק ופורסים ל-2 או 3 חלקים (תלוי בגודל הבצק)
  5. בכל חלק מורחים מהמילית בצד אחד וסוגרים בצורת קיפול לרול מאורך.
  6. מעבירים לתבנית אפיה ומורחים ביצה מלמעלה, מעבירים לתנור לאפיה עד להשחמה קלה (כ-40 דקות בחום של 180 מעלות).
  7. מוציאים מהתנור ומצננים, מפזרים אבקת סוכר ופורסים לפרוסות יפות.

בתיאבון!

 צבע אדום

art