לרגעים מפנקים: מאפה עלים עם קרם תפוחים-קינמון-וניל
במילוי נדיר של תפוחים ווניל עם נגיעות קינמון - מאפה שתמיד עושה שמח בלב, הריח מגן עדן והטעם - חלום
מאפה עלים עם קרם תפוחים-קינמון-וניל צילום: שאטרסטוק
מצרכים:
- חבילת בצק עלים
- 5 תפוחים אדומים/צהובים
- 2 כפות גדושות אבקת פודינג וניל
- 5 כפות סוכר
- 25 גרם מגרגינה/מחמאה
- מעט קינמון
- כף מים
- לציפוי: אבקת סוכר
אופן ההכנה:
- קולפים את התפוחים ומוציאים את הליבה. חותכים את התפוחים לקוביות קטנות.
- מחממים סיר ומכניסים פנימה את קוביות התפוח, מוסיפים סוכר ופודינג ומערבבים, מוסיפים מחמאה וממתינים לקירמול עדין כשהאש נמוכה.
- מערבבים כל הזמן עד שהתפוחים מקבלים צבע מוזהב ונוצר מעין קרם.
- מרדדים מעט את הבצק ופורסים ל-2 או 3 חלקים (תלוי בגודל הבצק)
- בכל חלק מורחים מהמילית בצד אחד וסוגרים בצורת קיפול לרול מאורך.
- מעבירים לתבנית אפיה ומורחים ביצה מלמעלה, מעבירים לתנור לאפיה עד להשחמה קלה (כ-40 דקות בחום של 180 מעלות).
- מוציאים מהתנור ומצננים, מפזרים אבקת סוכר ופורסים לפרוסות יפות.
בתיאבון!
