לכבוד שבת: פרגיות אפויות עם טאצ' של מתיקות
מנה עיקרית חגיגית ועשירה לשולחן השבת, בטעם מתקתק עם חריפות עדינה של צ'ילי גרוס וריח שיכניס אליכם לבית תחושה מלכותית
פרגיות אפויות צילום: שאטרסטוק
מצרכים:
- 1 ק"ג פרגיות
- לרוטב:
- 1 בצל בינוני קצוץ דק
- 1/2 כוס שמן קנולה
- כפית תבלין צ'ילי גרוס (חריף) / טוסקאנה (ללא חריפות)
- כפית מלח
- 1/2 כוס סילאן
- 1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק
- 1/2 חבילת כוסברה טריה קצוצה
אופן ההכנה:
- בקערה מערבבים את חומרי הרוטב (כולל הבצל והכוסברה הקצוצים).
- טובלים את הפרגיות (חצויות או שלימות) ברוטב ומטגנים כחצי דקה מכל צד במחבת פסים.
- מעבירים את הפרגיות לתבנית תנור מרופדת ושופכים מעליהן את כל הרוטב עם הבצל, אם יש צורך, מוסיפים עוד חצי כוס מים.
- מכסים בנייר כסף מעבירים לתנור לאפיה למשך כ-25 דקות בחום של 200 מעלות. מוודאים שהרוטב מצטמצם, אך שהפרגיות לא יתייבשו. ל
- אחר מכן מסירים א נייר הכסף ומוסיפים עוד 10 דקות לצליה.
- שבת שלום!
למתכונים נוספים היכנסו לאתר:
