מתכון לסיגר במילוי סלומון ועשבי תיבול
זמן ההכנה: 35 דקות.
המצרכים לסיגר במילוי סלומון ועשבי תיבול:
למילוי:
- 500 גרם דג סלומון קצוץ גס
- 1 בצל בנוני קצוץ דק
- ½ צרור פטרוזיליה קצוצה
- ½ צרור כוסברה קצוצה
- 5 עלי נענע קצוצים
- 4 שיני שום כתוש
- 1 כפית פלפל צ'ילי חריף
- 1 כפית כמון
- 1 כפית מלח
- 1 פלפל שחור
- גרידה מקליפת לימון שלם
להדבקה:
אופן ההכנה לסיגר במילוי סלומון ועשבי תיבול:
- בקערה מכניסים את כל המצרכים למילוי ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה
- בקערה נוספת מערבבים את מצרכי ההדבקה עד לקבלת בלילה חלקה
- פותחים את עלי הסיגר ומניחים לאורך הסיגר בחלק התחתון 1 כף גדושה מהמלית.
- מברישים את השוליים ב"דבק", מקפלים מימין ומשמאל את שולי העלה על המלית ומגלגלים לסיגר.
- מחממים מחבת עם שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הסיגרים עד לקבלת גוון זהוב.
- מגישים בזילוף טחינה או רוטב פטריות ומפזרים ירק קצוץ.
בהצלחה רבה ובתאבון.
המתכון מאת: נועם זיגדון