מתכון לפרגיות בדבש, סויה ורוזמרין לצד אורז פרסי ותפוחי אדמה
המצרכים לפרגיות בדבש, סויה ורוזמרין לצד אורז פרסי ותפוחי אדמה:
לפרגיות:
- פרגיות לפי כמות הסועדים
- 5 שיני שום כתושות
- 1 כף גדושה מאד של דבש
- 2 כפות סויה
- 1 כף שטוחה פפריקה מתוקה
- 2 גבעולי עלי רוזמרין
- ¼ כוס שמן
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 2 כפות מים רותחים
- שומשום לפיזור מלמעלה
לאורז פרסי עם תפוחי אדמה:
- 3 כוסות אורז מבורר ושטוף
- 2 תפוחי אדמה פרוסים לפרוסות
- 8 כוסות מים
- מעט זעפרן מושרה ברבע כוס מים חמים
- ½ כף מלח
- פלפל שחור
- 1 כפית כורכום
- ¼ כוס שמן
אופן ההכנה לפרגיות בדבש, סויה ורוזמרין לצד אורז פרסי ותפוחי אדמה:
- בקערה מכניסים את כל המרכיבים מלבד השומשום והפרגיות, את המים מוסיפים בסוף ומערבבים היטב לתערובת חלקה.
- בתבנית ח"פ מניחים את הפרגיות ושופכים עליהם את הרוטב שהכנו.
- מכניסים למקרר להשריה של חצי שעה. מוציאים ומוסיפים שומשום מעל הכל.
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 190 מעלות ואופים במשך כ -20 דקות
- לאחר 20 דקות של אפייה מעלים את חום התנור ל-200 מעלות ואופים עוד 10 דקות עד להשחמה.
הכנת אורז פרסי עם תפוחי אדמה:
- מרתיחים את המים, מוסיפים את האורז ו-2 כפיות מלח, מערבבים היטב ומבשלים במשך 7 דקות.
- מסננים את המים, מוסיפים 1/4 כף מלח ומערבבים היטב
- בסיר רחב מחממים את השמן ומטגנים את תפוחי האדמה משני צדדים
- מפזרים מעל מעט מלח ופלפל שחור
- מוסיפים את הזעפרן והכורכום מערבבים קלות ושופכים את האורז על תפוחי האדמה שבסיר, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה להבה בנונית במשך כ-20 דקות
- כשהאורז מוכן הופכים את האורז על צלחת ומגישים לצד הפרגיות
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: נועם זיגדון