מתכון לקובה בשר ברוטב דלעת
המצרכים לקובה בשר ברוטב דלעת:
כוס מדידה חד פעמית חמה
למעטפת הקובה:
- 1- ק"ג סולת
- 1- כף מלח
- 3 כוסות מים
- 2 כפות שמן
לתערובת הבשר:
- 1 ק"ג בשר
- 2 בצלים קצוצים דק דק
- פטרוזיליה קצוצה
- כפית בהרט
- ¼ כפית הל טחון
- פלפל שחור
- מלח
לרוטב דלעת:
- 1 ק"ג דלעת חתוכה לקביות
- 1 בצל קצוץ
- 2 כפות רסק
- 2 כפות סוכר
- 1 לימון שלם סחוט
- 3 גבעולי סלרי כולל העלים
- 4 כוסות מים
- מלח
- שמן
אופן ההכנה לקובה בשר ברוטב דלעת:
הכנת מעטפת הקובה:
- בקערה מערבבים היטב את כל המצרכים ומניחים במשך כרבע שעה לספיגה.
הכנת תערובת הבשר:
- בקערה נוספת מערבבים היטב את כל המרכיבים עד לקבלת קציצה אחידה של בשר.
הכנת רוטב דלעת:
- מחממים סחיר עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות
- מוסיפים את הרסק, מערבבים היטב ומטגנים במשך כ2 דקות.
- מוסיפים 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה
- מוסיפים את הדלעת והכרפס, מתבלים ומבשלים כ-20 דקות
- מרטיבים מעט את הידיים עם מים, לוקחים כדור בנוני של מעטפת ומשטחים על כף היד, ממלאים בתערובת הבשר וסוגרים היטב.
- מכניסים את הקובה לרוטב הדלעת, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
- מבשלים במשך כחצי שעה
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: נועם זיגדון